KAD : Male-St.Michiels 18-15

Kurt Timmerman

KBC MALE
Barrage: Joris Vanhoecke
Rechtervleugel: Benedict Vandaele (kapitein)
Linkervleugel: Willem Warney
Achterman: Louis Tourlamain

ROBLAND ST-MICHIELS
Barrage: Jonas Laperre (kapitein)
Rechtervleugel: Erik Rijcken/ Dennis Van Watermeulen
Linkervleugel: yannick Vanderrysse
Achterman: Hannes Timmerman

Zaterdag morgen was het een druk gebeuren op de Maalse pleinen omdat we allen thuis speelden. En één van die thuismatchen was die van de Kadetten B. Zij stonden voor een moeilijke taak, zij kregen namelijk Robland St-Michiels op bezoek. Vorig seizoen slaagde onze kadetten er geen enkele keer in om hen te verslaan tijdens 3 kansen ( 2 competitie matchen en een ½ finale). En dit zorgde voor een extra spanning voor de jongens van Male waarin de ene er meer last van had dan de andere. Maar door goede trainingen van Germain doorheen zon, regen en wind week in week uit waren ze er 200% klaar voor om in de arena te gaan. En met een goede begeleiding van coach Jan kon het niet mislopen.

Om elf uur klonk het fluitsignaal en de kapiteins van beide ploegen stonden te popelen om de wedstrijd te laten beginnen. De toss verliep zoals gewoonlijk. Robland verloor de toss en mocht dus beginnen. Iedere ploeg had z’n eigen werppatroon- en opstelling dus de eerste momenten liepen gelijk op. Toen er een aanvallende fout was bij de thuisploeg (Louis gooide nipt buiten) was er een achterstand van één punt. Maar nog geen paar minuten later tipte Benedict de bal van tegenstander Yannick mooi in de handen van de achterman. Zo kon Male weer tot een gelijkstand komen. Maar toen maakte Benedict een fout door in de handen te werpen en zo hadden de bezoekers weer een kans om een kloof te maken.

Een tijdje bleef het maar een 1-puntenkloof. Maar toen gebeurde een belangrijke fase voor de Maalse jongens. Een verre goed geplaatste bal van Louis landt bij de vrijeworplijn en wordt door Joris omgezet in een onverwachte rugworp( knap voor Joris die z’n eerste jaar competitie doet). Hannes was bij de bal kon hem enkel aanraken en daar bleef het bij. Male stond nu met 1 punt voor.

De rest van de eerste helft bestond uit een balletje vangen, balletje kwijtspelen voor beide ploegen. Maar Male had een beter veldspel waardoor ze de rust konden ingaan met een 3-puntenkloof.
De tweede helft begon met een dipje bij de thuisploeg waardoor de kloof kleiner werd en dat gaf de wedstrijd weer een andere wending. Maar dankzij Willem kon Male z’n kloof weer uitbreiden doordat hij twee keer na elkaar de 2de worp van Yannick kon onderscheppen. Vanaf dat moment voelde Male dat het nu zeker uit z’n doppen moest kijken. Ze kregen gelijk want na een minuut zag de thuisploeg duidelijk dat de jongens van Robland iets in het oog hadden. Al vlug werd deze vaststelling bevestigd door een regen van rugworpen van de bezoekers maar met minder resultaat. De reeks van rugworpen werden op verschillende manieren nietig gemaakt door buitentippen, rechtstreeks buiten, en een reeks van  minder dan op 2 meter die vrijworpen tot gevolg hadden. Maar die werden dan nog gevangen door een uitstekend verdedigend achterman Louis. Doordat ze geen punten maakten en Male wel was er een kloof van 7 punten. Maar de jongens van Robland bleven vechten voor de overwinning door steeds te trekken. En nu was het wel raak voor de bezoekers. Waardoor ze weer een stapje dichter bij een gelijk spel kwam. Vervolgens was er terug een normaal spel door afwerkingen met een nekworp met hier en daar knappe worpen en verdedigingswerk van beide teams. Maar Robland voelde nattigheid en besloot om terug uit te pakken met listige rugworpen. De eerste werd totaal anders getrokken dan de vorige reeks door naar de rechtervleugel Benedict te trekken. Maar die was wakker en kon de bal mooi onderscheppen aan de doellijn. De klok tikte steeds sneller voor beide teams. Male moest opletten voor de rugworpen die bleven komen, want dat was de ondergang van Male de match voordien tegen Robland. In de 38 minuut was er nog een wanhoopsrugworp van de bezoekers maar Benedict had hem in de handen en trippelde met de bal aan de zijlijn maar kon geen controle krijgen over de bal, hij wierp hem naar teammaat Louis in de buurt die hem kon vangen maar die slierde uit en zo botste de bal in doel binnen. Dit was een mooi moment voor St-Michiels en een slag in het gezicht voor Male. Wanneer het belletje van laatste minuut. klonk ging Male nog eens scoren aan de overkant en toen klonk het eindsignaal. Met een score van 18-15 was de match gespeeld en was Male terug bevrijd uit de ban van zijn zwart beest Robland.

Voor Male was dit een speciaal gebeuren die zowel spelers als coach en clubvrienden zéér gelukkig maakte. Want Robland St-Michiels was het enige obstakel dat Male had. Maar ze kraaien nog geen victorie want er komt nog een bezoek aan Robland bij hen thuis op 25 februari 2006. Benieuwd wat dit zal teweeg brengen.

Via dit verslag hoop ik dat nog andere jeugdploegen eens een verslagje maken van hun belangrijke/mooie match.
Foto's kun je hier vinden

Benedict Vandaele.