3N heren KBC Male - Z.A.K. Beveren: 32 - 9

Verwacht verlies voor Beverse noodploeg in Male (Verslag Dirk Bosman)

Beveren moest naar Male op zaterdagnamiddag en kreeg op het laatste moment nog een afmelding van een zieke aanvalsleider Peter Vandermeulen. Ook kapitein Joris Eyer raakte nog niet speelklaar voor deze verplaatsing naar Male. Gedwongen door de omstandigheden koos Beveren voor een drastische verjonging en naast vaste waarden Peter Oosterlinck en Rafaël Rodriguez kwamen ook Pieter Van Landeghem en Emry Truyman tussen de lijnen.

Zoals verwacht trok Male onmiddellijk het laken naar hun kant... Beveren had het moeilijk om een gaatje te vinden in de thuisverdediging terwijl de thuisploeg zelf de eigen aanvallen vlotjes afwerkte, in die beginfase vooral via Yves Dusautoir. Pieter Van Landeghem had wat aanpassingsproblemen en Rafaël Rodriguez kon vanuit de tweede worp de eerste Beverse doelpunten scoren. Maar ondertussen stond het al ruim 10 - 2. Beveren speelde in de aanval met drie werpers en Peter Oosterlinck kon veelal puik voorbereiden met de eerste worp, terwijl vervolgens Rafaël Rodriguez en Pieter Van Landeghem moesten proberen afwerken... Naar de rust toe slaagde ook Pieter erin om enkele bezoekende doelpunten aan te tekenen, maar dat belette niet dat er een zware 17 - 7 ruststand op de bordjes hing.

In de tweede helft speelde Male nog een versnelling hoger en lukte Christiaan Comeyne tegen een uit verband gespeelde bezoekende ploeg nog twee rugworpdoelpunten. Beveren zelf kwam niet tot tegenscoren zodat de tussenstand al vlug 26 - 7 werd.  Na ruim een kwartier in de tweede helft kon Peter Oosterlinck de 8 voor Beveren op het scorebord zetten, maar toen was het enkel nog wachten op het eindsignaal van een puik leidende scheidsrechter Jo Van Damme om de 32 - 9 eindcijfers op te tekenen. Uiteindelijk was een verdienstelijk Beveren nooit echt een partij voor Male in een wedstrijd die  geen echte wedstrijd was.

Voor Beveren speelden Emry Truyman, Pieter Van Landeghem (3), Rafaël Rodriguez (3) en Peter Oosterlinck (3).

Male bracht de volgende spelers tussen de lijnen: Christiaan Comeyne (9), Sander Gheselle (2), Matijs Gheselle (5), Jonathan Leliaert (9) en Yves Dusautoir (7).

De Beverse reserven speelden een leuke partij in Male en deden de hele wedstrijd mee zonder aanspraak te maken op de zege, maar ook zonder weggespeeld te worden...  Wim Nys (8)  kon aanvallend tegengewicht bieden en werd knap gesteund door Tom De Dobbelaer en Michel Goijens (2).  Emry Truyman kwam Dirk Bosman vervangen aan de rust en dit loonde duidelijk in de Beverse verdediging.  Na een ruststand van 9 - 5 werd het uiteindelijk 19 - 10 voor Male.