1NA : Male-Dudzele 23-17

Male blijft aan kop na de 11e opeenvolgende overwinning.
  EERSTE NATIONALE A
1. KBC MALE 11 44
2. Robland St. Michiels 11 41
3. Noordster Dudzele 11 37
4. KRB Loppem 10 35
5. KBK Temse 11 34
6. KBC Heist 10 32
7. Sporting Brugge 10 28
8. KBC Fortuna Ichtegem 10 27
9. Klav. Buggenhout 10 26
10. HO Beitem 10 26
11. Avanti Lissewege 11 22
12. KRB Jabbeke 9 20

DUDZELE :
Stefaan Proot (linkervleugel)
Birger Snauwaert (laatste man)
Koen Strubbe (barrage)
Mathias Bossaert (rechtervleugel)

MALE :
Timothy Compernolle (laatste man)
Kris Blomme (rechtervleugel)
Joos Anseeuw (barrage)
Diederik Huys (linkervleugel)

Beide ploegen kwamen met hun typeviertal van de laatste wedstrijden op het veld. Dudzele was duidelijk uit op revanche nadat ze op de openingsspeeldag thuis verloren hadden van Male met 19-21. Mathias trok in de beginfase direct fel van leer en geselde de thuisdefensie met strakke verre worpen. Stefaan Proot kon niet achterwege blijven bij zoveel aanvallend geweld en na 2 minuten stond het al 0-2. Timothy en Kris vonden dan toch de weg naar het doel en na 6 minuten hingen de bordjes terug in evenwicht : 2-2. De thuisploeg versierde nog kansen maar een uitstekend spelende Birger Snauwaert liet zich niet zomaar verschalken. Wanneer Birger direct daarop 2 verre eerste worpen kan onderscheppen kan Dudzele terug uitlopen tot 2-4. Wanneer het 3-6 werd leek een eerste nederlaag voor Male in de maak. Timothy en co lieten zich niet zomaar in een hoekje duwen en vochten zich terug in de wedstrijd. Kris Blomme kon kort na elkaar 2 worpen onderscheppen en 6 minuten voor de rust komt Male terug op gelijke hoogte : 7-7. Maar weer is het Mathias die met enkele mooie worpen Dudzele aan de rust 2 doelpunten voorsprong bezorgt : 8-10.

Na de rust zien de vele toeschouwers hetzelfde spelbeeld als voor de rust. De thuisploeg doet er alles aan om de achterstand ongedaan te maken maar verder dan een 11-11 en een 13-13 tussenstand geraken ze niet. De vele krachtinspanningen op het zware plein beginnen bij uitblinkers Mathias en Birger hun tol te eisen en plots staat Male 16-13 voor met nog 11 minuten te gaan. Dudzele wil de wedstrijd absoluut winnen en herpakt zich. De bezoekers krijgen de kans om op 18-17 terug te komen maar de worp mist precisie en vrije worp (xxx) voor Male. Birger speelde al de ganse wedstrijd op een hoog niveau en kan ook deze doelkans onschadelijk maken. Omdat Kris Blomme direct daarop de eerste worp van Dudzele kan onderscheppen komt de verdiende 19-16 toch op het scorebord. Male weet dat Dudzele in de slotfase zeker hun gevreesde rugworpen zullen bovenhalen en de thuisploeg blijft verdedigend supergeconcentreerd zodat ze nog slechts 1 doelpuntje moeten incasseren. Zelf kan Male nog enkele malen scoren zodat een spannende en faire wedstrijd eindigt met een elfde opeenvolgende competitiezege van Krachtbalclub Male : 23-17