Krachtbalclub Male

3NA Male-Beveren 36-19

Beveren weggespeeld in Male (verslag Dirk Bosman)

Voor de zeventiende speeldag van de lopende krachtbalcompetitie moest Beveren op bezoek bij Male. Male zit net iets hoger op de ladder in de rangschikking van 3de nationale en is voor Beveren steeds een moeilijk te bekampen tegenstander. Vorige zaterdag was dit nog meer het geval omdat bij Beveren moest gesleuteld worden aan het verdedigende compartiment bij afwezigheid van de broers Eyer. Omdat ook nog 4 spelers van de reservenploeg ontbraken gaven de bezoekers forfait met de reserven en Peter Vandermeulen en Peter Oosterlinck werden in de eerste ploeg bijgestaan door vleugelspeler Pieter Van Landeghem en achterman Emry Truyman.

Male ging direct vol aan de bak en Beveren had last van de zon in het gezicht bij het verdedigen op de felle aanvallen van de thuisploeg, voornamelijk over de jonge Louis Tourlamain. Het snelle spel van de thuisploeg was ook een versnelling te hoog voor de bezoekers die daardoor ook veel rugworpdoelpunten moesten slikken. Slechts sporadisch konden Peter Vandermeulen en Peter Oosterlinck tegenprikken, maar de bezoekende verdediging moest zich te vaak gewonnen geven om van een evenwichtige partij te kunnen spreken. Ruststand: 20 – 10.

De tweede helft leefde er bij Beveren de hoop dat Male ook last zou hebben van de zon bij het verdedigen, maar niets was minder waar. Mathieu Verhulst kon vier maal op rij de eerste worp van Vandermeulen onderscheppen en er zo mee voor zorgen dat de voorsprong nog uitgebouwd werd. Voor de bezoekers hoefde het al lang niet meer en met rugworpdoelpunten zorgde Male voor een ruime 36 – 19 eindstand.

Bij Beveren speelden Peter Vandermeulen (16), Peter Oosterlinck (3), Emry Truyman en Pieter Van Landeghem. Bij Male kon men een beroep doen op Christiaan Comeyne (5), Mathieu Verhulst (10), Koen Van Iseghem (10) en Louis Tourlamain (11).