1NA : Male-Beitem 38-21

Male:

Timothy Compernolle (laatste man)

Kris Blomme (rechtervleugel)

Joos Anseeuw (barrage)

Diederik Huys (linkervleugel)

Beitem:

Tony Bocksoen (barrage)

Joeri De Kiere (rechtervleugel)

Karel Deleye (laatste man)

Gregory Denolf (linkervleugel)

Male moest dit weekend proberen om een mooie 10 op 10 te halen en moest dit doen zonder Pieter Goeminne. Bij Beitem waren er geen verrassingen in de basisopstelling.

De wedstrijd begon aarzelend, pas na 2 minuten maakte Kris Blomme het eerste doelpunt. Tony Bocksoen, die steeds veel kracht achter zijn worpen zette, maakte echter direct gelijk. Aanvallend hadden de bezoekers het moeilijk met de stugge Maalse defensie. Tony Bocksoen was verplicht veel risico’s te nemen en zag in de aanvangsfase 3 verre worpen buitenzeilen. Male profiteerde en na 5 minuten had de thuisploeg al een driepuntenkloof verzameld (4-1). Toen zakte het tempo wat en Beitem herstelde het evenwicht, na tien minuten stond het 7-4. De bezoekers hadden zelfs een mooie kans om tot op 1 puntje terug te komen maar de rugworp van Gregory Denolf (nadat hij de eerste worp van Male onderschept had) werd onschadelijk gemaakt door de attente Joos Anseeuw. Male liep langzaam verder uit : 9-4 en 15-6 na 20 minuten. Kris Blomme en Joos Anseeuw namen afwisselend de eerste en tweede worp voor hun rekening en wanneer Timothy zich klaarmaakte voor de laatste worp juichten de thuissupporters al. Ruststand 20-8.

Male aan de opzet in de tweede helft, maar ze verliezen de bal meteen. Beide partijen maken telkens hun doelpuntje : 24-11. De verrassende rugworp van Joos mislukt en aan de overzijde lukt de rugworp van Gregory wel.   De spanning en de concentratie was helemaal weg en na enkele rommelige fases (bewegen op minder dan 2 meter, te veel commentaar, bal wegduwen)  stond het 31-19. In de slotfase scoorden Timothy Compernolle en Kris Blomme nog met een rugworp zodat Male met overtuigende 38-21 cijfers de wedstrijd kon beëindigen.

Met 10 wedstrijden gewonnen op 10 wedstrijden gespeeld behaalde Male een uitstekend herfstrapport. Als Male volgende week thuis wint tegen Lissewege sluiten ze de heenronde af met het maximum aantal punten!