1NA MALE-SPORTING BRUGGE : 25 - 25

WEDSTRIJDVERSLAG 1ste NATIONALE A 28 FEBRUARI 2009 door Willy de Jonge (Sporting Brugge)

Sporting kon op zijn basis rekenen met Bart Jacxsens als wisselspeler, Male kon niet rekenen op 2 gekwetste basisspelers, Timothy Compernolle (dijkwetsuur) en Pieter Goeminne (duim-fractuur), Jeroen NEIRINCK en Kris Blomme kwamen hen vervangen. Joos Anseeuw nam de 1ste en 3de worp en Kris Blomme 2, Sporting begon met Andy op 1, Steve op 2 en Stefaan en Kristof afwisselend 3.
Joos opende onmiddellijk de wedstrijd waarop Stefaan kon tegen scoren. De wedstrijd ging op en neer maar met toch steeds Male aan de leiding. Na 8 min. stonden beide ploegen weer gelijk (5-5). Nadat Blomme er 6-5 van maakte gingen langs beide kanten worpen buiten waarvan 2 derde worpen bij Male (2 kruisjes). Bij een volgende Maalse aanval probeerde baragespeler Mattijs de Sporting verdediging met een rugworp te verschalken, gelukkig weer buiten. 3de Kruisje tegen Male en Kristof bracht Sporting weer langszij. Op het kwartier wiizigde Sporting zijn aanval, Stefaan nam de werpbeurt van Steve over en Kristof nam terug de laatste worp. Male met een sterke Anseeuw bleef aanvallend de betere. Sporting werd beperkt in de aanval door een eveneens sterke Mattijs Geselle die de Koolkerkse aanvallers niet tot aan de vrijworplijn liet komen. Male liep via Blomme en Anseeuw 2 punten uit (20ste min) waarna Sporting van een foutje van de jonge achterspeler Neirinck kon profiteren om weer dichter te komen. Nadat Steve bestraft werd om voorbij de werpplaats te lopen kwam Male weer 2 punten voor. Kort voor affluiten bracht Kristof Sporting terug naar 10 -10 maar met een verre worp van Joos ging Male toch de rust in met het kleinste verschil (11-10)
In de 2de helft kwam Bart Jacxsens Steve Osaer vervangen om de 2de worp te nemen. Stefaan Devos ging nu op de barageplaats spelen. Male nam weer de beste start maar Stefaan kon op 2de worp scoren. Joos gooide toen weeral eens de bal buiten wat Kris Blomme hem tot 2 maal na elkaar overdeed. Sporting bleef aanklampen maar werd steeds gecounterd door de sterke baragespeler (Gheselle) van Male. Na een paar fraaie doelpunten van Stefaan en Kristof kwam Sporting na 8min. voor het eerst op voorsprong (13-14). Male gaf echter niet af en bleef op karakter achtervolgen. Na 11 min. stonden de bordjes weer gelijk (16-16). Sporting kwam weer aan de leiding en toen Stefaan met een rugworp 16-19 op het scorebord liet aanteken sloop er even paniek in de Maalse rangen. (1min Male) Langs weerszijden werd weer gescoord en toen de aalvlugge Matijs met een rugworp Male weer op 1 punt bracht en Bart kort daarop een 1ste worp onderschept zag stonden beide ploegen weer gelijk (21-21 na 17min.) Er werd nu aan beide zijden beredeneerd gespeeld zodat telkens de laatste worp door de beste aanvaller kon gegeven worden (Joos en Kristof). Om beurten werden nu aanvallen ofwel onschadelijk gemaakt of werd er gescoord. 80 sec. voor affluiten kwam Male weer langszij (24-24). Bij de daaropvolgende Sporting aanval werd de laatste worp door de Male verdediging in buitenspel geduwd. Inworp voor Sporting. De laatste minuut liep nu al, zenuwen aan beide kanten, de overwinning hing in de lucht, bal verleggen en naar achter aan kapitein Kristof Vande Maele die schitterend scoorde. Nog een kleine halve minuut en Male (Anseeuw) lanceerde nog in een wanhoopsaanval, Kris kon de 2de worp nog vlug klaarleggen en Joos kon alsnog 10sec. voor tijd de gelijkmaker scoren.
EINDSTAND 25-25.
Sporting kende weer pech in de laatste minuut. Moesten er 2 worpen genomen worden om de tijd te rekken, maar zou er dan wel gescoord worden? ja langs de kant is het makkelijk zeggen. Al met al een genietbare, weer spannende wedstrijd. Beide ploegen kunnen zich wel verzoenen met een gelijkspel al zat er voor Sporting meer in. De wedstrijd duurde voor Sporting 10 seconden te lang en ze kwamen één doelpuntje te kort, dus 3 en geen 4 punten. Een pluim voor alle spelers en de scheidsrechter ( Erik Reybroeck ).
Langs deze weg wenst Sporting zowel Timothy als Pieter een spoedig herstel toe.
DE PLOEGEN:
SPORTING BRUGGE:
Kristof VANDE MAELE (16), Steve OSAER, Bart JACXSENS, Stefaan DEVOS (9) Andy LUYPAERT
KBC MALE:
Joos ANSEEUW(20), Kris BLOMME (3), Mattijs GHESELLE (2), Jeroen NEIRINCK