1ND: Ingelmunster - Male 23-15

Wedstrijdverslag door Ingelmunster (Koenraad Philippaert)

Onze dames moesten zich opnieuw bewijzen na een zware nederlaag vorige week in Sporting Brugge en een gans seizoen aan het staartje van de rangschikking in 1ste nationale. Op een licht bevroren veld mochten ze aantreden tegen KBC Male.

Onze dames startten sterk in een wedstrijd die zeer gelijk opging. Beide ploegen waren sterk aan elkaar gewaagd. Tijdens de eerste helft liepen de scores niet verder dan 1 of 2 doelpunten uiteen. Er was dan ook op beide speelhelften en langs de zijlijn een sfeer van gedrevenheid voelbaar. Iedere kans werd tenvolle benut, en heel weinig fouten werden gemaakt. Aan de rust gaf het scorebord 11-9 weer, deze wedstrijd was nog lang niet beslist en alles was nog mogelijk.

Met volledige overtuiging van hun kunnen startten de brigandsdames opnieuw aan hun wedstrijd. Halverwege de tweede helft kon Lies Defreyne een rugworp scoren, waardoor Ingelmunster tot vier punten uitliep op hun tegenstanders. Bij Male werden iets meer fouten gemaakt. Een vrije worp bij 3 maal rechtstreeks buiten spel tekende nog een extra punt aan voor Ingelmunster. En een sterke verdediging zorgde ervoor dat Male amper nog kon scoren. Een mooie wedstrijd met 23-15 winst voor WWR Ingelmunster

Speelden voor Ingelmunster: Devolder Eline, Defreyne Lies, Soenens Lisa en Philippaert Heidelinde. Onder het alziend oog van coach Patrick Soenens