1NA : Temse - Male 22-32

Blomme Kris (rechtervleugel)
Compernolle Timothy (achterman)
Huys Diederik (linkervleugel)

Male moest dit weekend 's morgensvroeg in Temse spelen. We gingen er op zoek naar de 9e overwinning van het seizoen. De start was van beide ploegen zeer rommelig. Door de gladde bal hadden de aanvallers het moeilijk om grond te gooien. Toch kon Male direct zijn stempel op de wedstrijd zetten en een voorsprong van drie punten op het bord gooien. Lang kon er van de voorsprong niet genoten worden, Temse kwam via een rugworp (met Jan als uitvoerder) terug in de wedstrijd. De wedstrijd had terug spanning en de aanvallers hadden nu wat meer grip op de bal (en de wedstrijd). Sterk verdedigend werk en een sublieme afwerking van Timothy zorgde ervoor dat Male toch met een voorsprong (8-14) de rust in kon.

In de tweede helft begonnen beide ploegen sterk waardoor er nauwelijks verandering kwam in de 6 punten kloof die Male in de eerste helft bewerkstelligd had. Dan kwam het moment van de wedstrijd. Een eerste worp van Temse werd door Joos doorgetipt naar Diederik die hem ineens klaar legde voor Joos. De rugworp die erop volgde deed het verschil verder oplopen. Male scoorde nog een tweede rugworp via Timothy (na een verre worp van Kris) waardoor de kloof 10 punten bedroeg. Temse moest zich gewonnen geven.
Aanvallend konden beide ploegen zich vervolgens uitleven waardoor de einduitslag 22-32 werd. Een mooie overwinning waardoor Male terug 4 punten mee naar huis kon nemen.

Volgend weekend ontvangt Male neo-eersteklasser Beitem. Ze zijn niet de enige die dat weekend tegen Beitem moeten spelen. In het totaal is er 7X Male-Beitem (of omgekeerd), wat de onderlinge confrontatie nog leuker maakt.

groeten Joos