3NA: Z.A.K. Beveren – KBC Male: 15 – 21

De Beverse krachtballers moesten deze zondag Male partij geven in de Klapperstraat. Male staat derde gerangschikt, net na Maldegem-Donk en Atlas Varsenare, en is een zeer goed verdedigende ploeg waartegen het moeilijk scoren is. Vermits de broers Bart en Joris Eyer niet beschikbaar waren voor deze wedstrijd was er reeds vooraf gevreesd dat deze wedstrijd niet kon gewonnen worden. Ook Michel Goijens en Rafaël Rodriguez waren afwezig zodat aan Emry Truyman, de 17-jarige achterman van de reservenploeg en aan Wim Nys, kapitein van de reservenploeg, gevraagd werd om de eerste ploeg mee te bemannen samen met de vertrouwde aanvalslijn Peter Oosterlinck en Peter Vandermeulen.
De wedstrijd startte gelijkopgaand en de eerste 10 minuten kon Beveren gelijke tred houden tot 5 – 5. Maar halverwege de eerste helft kon Male het spel versnellen en Christiaan Comeyne kon met een rugworpdoelpunt scoren nadat Beveren compleet uit verband gespeeld was. Ook achterman Koen Van Iseghem zorgde mee voor een 5 – 9 kloof. Male nam gas terug en Peter Vandermeulen bleef loeren op kansen om zijn ploeg terug aansluiting te laten vinden. Dicht tegen de rust kwam die kans er na een onderschepte worp op eigen helft volgde een zeer verre rugworp van Vandermeulen en hingen de bordjes terug gelijk: 9 – 9. Maar in de laatste vijf minuten voor de rust kon Koen Van Iseghem toch voor een lichte voorsprong voor de bezoekers zorgen: 10 – 12.
In de tweede helft kwam de Beverse verdediging met Emry Truyman wat beter in de wedstrijd en ook Wim Nys toonde zich in zijn sas op de vleugelpositie. Maar helaas had kapitein Vandermeulen zijn beste pijlen verschoten voor de rust en de Beverse aanval liet het wat afweten. Zo kon Male naar een 14 – 18 tussenstand uitlopen om uiteindelijk met duidelijke 15 – 21 cijfers de vier punten richting Brugge mee te nemen, na een aangenaam kijkstuk van beide ploegen.
Voor Beveren speelden Emry Truyman, Wim Nys, Peter Oosterlinck (2) en Peter Vandermeulen (13).
Voor Male speelden Christiaan Comeyne (4), Koen Van Iseghem (13), Jonathan Leliaert (1) en Louis Tourlamain (3).
Verslag Dirk Bosman.