1NR SPORTING BRUGGE-KBC MALE 23-10

Blitsstart van SPORTING nekt MALE.

Koploper Sporting kon weer rekenen op zijn basisspelers Niels Vanheerentals, Bart Jacxsens, Henk Souilliaert en David Cools. Bij Male hadden ze Jeroen Neirinck en Kris Blomme kunnen sparen , de ploeg werd verder aangevuld met Benedickt Van Daele, Matthieu Verhulst en Diederick Huys.

Sporting kende een fantastische start. Bart en David, beresterk in de aanval, werden goed bijgestaan door baragespeler Henk en vleugelspeler Niels. Wat Male ook probeerde, ze vonden geen gaten in de Sporting defensie. Een sublieme David Cools ranselde alle ballen uit zijn doelgebied en Sporting liep in een mum van tijd 5-0 uit. Kris Blomme werd toen ingehaald voor Verhulst maar ook hij kon met al zijn ervaring het tij niet doen keren. Met een listige rugworp kon Niels 8-1 op het scorebord zetten. Bij een 12-1 (20min.) stand vroeg de Malecoach weer een minuut en besloot achterspeler Jeroen Neirinck op de barageplaats te posteren . Dit leek een goeie zet want Male kon 2 keer naeen scoren en de rust bereiken met een 13-3 stand.

In de 2de helft bleef Sporting baas op het zware veld. Henk deed nu ook zijn werk in de aanval en David lukte een rugworpdoelpunt (17- 5 na 7min.). Kris Blomme vond nu toch de weg naar het doel en scoorde een paar mooie doelpunten. Male bleef moedig verder strijden maar moest toch toezien hoe de leider verder afstand nam. Male zette nu alles op de rugworp en Verhulst lukte, als de stand al 22 - 7, was na een paar pogingen toch een mooie rugworp. Sporting speelde de wedstrijd rustig uit en won toch nog met duidelijk maar toch enigszins overdreven verschil. 23-10.

Sporting speelde weer een sterke partij en blijft zo ongeslagen aan de leiding.

SPORTING :David Cools (9), Henk Souilliaert (2), Niels Vanheerentals (2), Bart Jacxsens (10), Tim Vanherentals (5)

KBC MALE:Jeroen Neirinck (2), Kris Blomme (5), Diederick Huys, Mathieu Verhulst (2), Benedickt Van Daele (1)