1NA SPORTING BRUGGE – KBC MALE 11-21

" Sterk MALE wint verdiend de topper. "

Sporting kon nog geen beroep doen op de gekwetste Andy Lypaert. Male begon op een drassig en zwaar veld met Anseeuw, Compernolle, Goemine en Gheselle, wisselspelers waren Neirinck en Blomme. Sporting hield Bart Jacxsens achter de hand.

Bij Sporting gaf Steve Osaer 1, Stefaan Devos 2 en Kristof Vande Maele de 3de worp. Male ging in de aanval met 2 werpers, Timothy Compernolle en Joos Anseeuw.

Male won de toss en mocht opzetten. Al bij de eerste aanval kon Joos scoren, wat Stefaan Devos op 2de worp, op tegenaanval, ook deed. Beide ploegen speelden in de aanvangsfase op veilig.

Sporting bleef steeds op achtervolgen aangewezen en vond het juiste ritme niet. Sporting werd ook oordeelkundig van het doelgebied van Male weggehouden door goed verdedigend werk van Goeminne en de jonge Gheselle. Na 6' was de stand 2-4 en 1min. voor Sporting en coach Paul Vanheerentals herschikte zijn aanval. Kristof ging nu op 1 spelen, Steve gaf 2 en het afwerken werd  overgelaten aan Stefaan. Dank zij een sterke Vande Maele kon Sporting blijven aanklampen van 3-4 ging het naar 3-6 (15min.) Male was secuurder in de afwerking Timothy en Joos bleven de 1ste en 2de worpen mooi klaarleggen om elk om beurt van ver of dicht te scoren. Male nam punt voor punt voorsprong en Sporting mocht nog van geluk spreken dat Joos 3 keer na elkaar een van zijn verre worpen buiten zag vliegen. Ondanks goed weerwerk sloeg Male toch een serieuze kloof tegenaan de rust. Van 3-8 (20') ging het, na nog een doelpunt van Stefaan naar een 4-10 ruststand.

De 2de helft kon niet slechter beginnen voor Sporting. De 1ste worp werd onderschept door vleugelspeler Gheselle die Joos de kans gaf met een rugworp te scoren 4-12. Nog meer pech voor Sporting toen Steve in de beginfase bestraft werd voor "voet op de lijn" Weer kon Male profiteren (5-13). Sporting bleef moedig verder spelen maar moest toch toezien hoe Male met risicoloos krachtbal verder uitliep. (7-19 na 14min.)  Sporting kende toen een betere periode, waarbij Stefaan nog een rugworp scoorde en Male 6min. niet meer aan scoren toekwam. (10-19, 20ste min.) Male kon zijn ruime voorsprong naar het einde toe behouden om ondanks een sterke 2de helft van Sporting   verdiend de topper te winnen.

EINDSTAND 11-21

Sporting speelde een degelijke match maar mistte de aanvalskracht van een Andy Luypaert.

Het Male kwartet speelde een verstandige en risicoloze match. Ze konden rekenen op 2 goeie afwerkers en 2 sterke en verdedigers. Vooral Mathijs Gheselle speelde een sterke wedstrijd.

SPORTING: Kristof Vande Maele (3), Stefaan Devos (7), Paul Vanheerentals , Steve Osaer (1).

MALE:Timothy Compernolle (11), Joos Anseeuw (10), Pieter Goeminne, Mathijs Gheselle.

Willy de Jonge, Sporting Brugge.