1NA Temse-Male 19-24

Wedstrijdverslag door Joos :

Male ging bij Temse op zoek naar zijn 4e overwinning. Wat ogenschijnlijk makkelijk leek, werd een ware thriller.
Beide ploegen konden over hun basisvier beschikken. Male startte goed aan de wedstrijd en greep Temse meteen bij de keel. In de eerste 5 minuten werden zelf 3 eerste worpen onderschept wat direct in een kleine marge van 4 punten op het bord gerelfecteerd werd. Temse dat iets secuurder ging aanvallen vond uiteindelijk gaatjes in de Maalse defensie waardoor het een aantal keer tot scoren toe kwam. Het was vooral dankzij de nonchalance en een sterk spelende Maarten dat Male slechts met 4 doelpunten verschil ging rusten. 8-12
De tweede helft begon rampzalig voor onze heren. Een aantal worpen werden onderschept en puntje bij puntje kwam Temse dichter. Bij 17-17 viel Pieter tot overmaat van ramp uit en moest de ploeg noodgedwongen wisselen. Uiteindelijk werkte dat net bevrijdend. Kris viel goed in en werkte een aantal kansen prachtig af. Een sterke laatste tien minuten tegen een moegestreden Temse deed de score nog oplopen tot 19-24. Ondanks een mindere dag, mede door de sterke verdedigende prestatie van Temse, werd zo toch nog positief afgesloten. Male kan zo ongeslagen volgende week Buggenhout ontvangen.

Wedstrijdverslag van zondag door de Temsese bril van Gert Nobels bekeken :

Temse verloor met 19-24 van Male, de ploeg die vorig seizoen enkel door blessureleed tijdens de play-offs naast de landstitel greep. Tien minuten voor tijd stond Temse nochtans aan de leiding.
Nog zeker tot nieuwjaar kan Temse niet beschikken over zijn basisviertal. Tom Volckerick, die zich vorig jaar ontpopte tot uiterst betrouwbaar sluitstuk van de verdediging, kwetste zich na vorige competitie tijdens een recreatief tornooi zwaar aan de schouder. Maarten Claeys neemt daardoor de eerste helft van dit seizoen de achtermanpositie van Tom Volckerick over.
Temse begon zwak aan de wedstrijd tegen Male. De aanvallers hadden moeite om voldoende afstand in hun worpen te krijgen, waardoor Jan Volckerick amper gevaar kon steken in zijn laatste worp. Na tien minuten, bij een 3-7 stand, leek de wedstrijd al gespeeld. Halfweg de eerste helft kwam meer evenwicht in de wedstrijd. Door onder meer een rugworp van Jan Volckerick bleef de kloof bij de rust beperkt tot vier punten.
Na de koffie kenterde het spelbeeld. Nu was het Male dat nog amper in de buurt van de Temsese vrijeworplijn kwam. Jeroen Claeys zorgde al vroeg in de tweede helft met een rugworp voor de aansluitingstreffer. Temse ging door op zijn elan en kon halfweg de tweede helft zelfs op voorsprong komen (18-17). De vermoeidheid begon echter door te wegen en de aanvallen werden minder precies. Bij een 18-19 stand belandde de eerste worp van aanvalsleider Erwin De Block, die een heel secure wedstrijd speelde, net langs de foute kant van de zijlijn. Male profiteerde daarvan om opnieuw een kloofje te slaan. Toen Joos Anseeuw daarna uit een eerste worp rechtstreeks scoorde, brak de veer bij Temse helemaal.