1NA : Loppem-Male 17-29

MALE :
Timothy Compernolle (laatste man)
Kris Blomme (rechtervleugel)
Joos Anseeuw (barrage)
Diederik Huys (linkervleugel)

LOPPEM :
Johan Debrabander
Bart Garré
Sammy Gellinck
Kristof Calleeuw

Male was vol vertrouwen afgezakt naar Loppem en ze drukten vanaf het eerste fluitsignaal hun stempel op de wedstrijd. Aanvallend scoorden ze iedere aanval en verdedigend gaven ze geen krimp; vooral op de laatste worp van de thuisploeg was Male quasi onklopbaar. Halfweg de eerste helft stond het dan ook verdiend 3-8. Kristof Calleeuw zat niet goed in de wedstrijd en werd in de aanval vervangen door Sammy Gellinck. Ook verdedigend werd er bij de thuisploeg gewisseld : Bart Garré had geen vat op de worpen van Timothy en Joos en werd (soms) gewisseld met Sammy.

Deze wissel had onmiddellijk succes en Loppem kwam nu ook enkele malen tot scoren. Tot aan de rust ging de wedstrijd gelijk op en Male kon rusten met een 6-punten bonus : 8-14. De bezoekers begonnen de tweede helft terug met vloeiend en boeiend krachtbal. Kris Blomme speelde secuur op de eerste worp, Joos gooide de tweede worp met heel veel vertrouwen en Timothy werkte steeds koelbloedig en met chirurgische precisie af. Aan de overkant maakte Jo op de eerste worp bijna geen fouten, Bart en Sammy probeerden met wisselend succes de bezoekende defensie te ontwrichten. Male liep verder uit : 9-17 na 7 minuten, 11-20 halfweg. Toen had Loppem een sterke periode en met een listige rugworp van Jo werd het 15-20. Maar ook afzetter Timothy lag steeds op de loer en kon zijn rugworpje meepikken. Loppem gaf zich gewonnen en kon in de slotfase nog amper scoren zodat de wedstrijd eindigde op 17-29.

Foto's van deze wedstrijd kun je vinden in ons fotohoekje of hier te klikken.