De weg naar de finale te Ingelmunster

Zaterdag 26 april waren er nog 3 ploegen die de kans hadden om door te stoten naar de finales in Ingelmunster. Reden genoeg voor mij om van de partij te zijn aan de kust.
's Morgens waren het eerst de pupillen die partij moesten geven in Knokke. Eerst zagen we nog hoe Snellegem Ingelmunster versloeg met 20 - 18 . We wisten dus wie de andere finalist was als we onze wedstrijd wonnen.
De wedstrijd begon mooi over en weer de eerste minuten maar na 10 minuten wisten we al dat onze pupillen aan het langste eind gingen trekken. Onder impuls van vooral Lukas en Wiebe begon de score vlot op te lopen. In de tweede helft was het echt genieten en konden we de  wedstrijd rustig uitspelen en toonden onze andere pupîllen dat ze ook hun mannetje of vrouwtje konden staan.De eindstand was 21 - 8 .  Er stond dus weer geen maat op onze pupillen en ik denk dat onze pupillen terecht de te kloppen ploeg is in de finale. Alvast bedankt aan onze coach Kurt en de aanwezigen.

's Middags gingen we dan richting Oostduinkerke om onze scholieren en ons fanionteam aan te moedigen. Onze scholieren moesten het opnemen tegen Aalter die direkt  een 3 - 0 score lieten optekenen. Vanaf toen stond er echter maar 1 ploeg op het veld, want onze scholieren gooiden naar alle hoeken van het veld en Aalter stond er bij en keek er naar. De ruststand was 22 - 12 en toen was de wedstrijd al lang gespeeld. In de tweede helft was er maar een lichtpunt  meer toen Louis opzette en  in 1 worp kon scoren wat een spontane vreugdedans bij hem uitlokte. Proficiat aan onze scholieren , die het nu moeten opnemen tegen Sint-Michiels in de finale. Deze wedstrijd zal waarschijnlijk weer een thriller worden zoals steeds. Dat de besten mogen winnen en hopelijk trekken wij aan het langste eind.

Als laatste wedstrijd van de avond moesten onze heren aantreden tegen Temse.  De wedstrijd kwam traag op gang en bleef weinig spanning geven tot het eind. We konden een kleine kloof slaan en dit was genoeg om de finale te halen. Bij Temse speelden de laatste man en hun linker vleugel een puike wedstrijd en konden onze aanvallers niet direkt een passend antwoord geven. We wonnen verdiend zonder veel franjes. Ik ben er echter van overtuigd dat onze spelers het beste van zich zullen geven in de finale tegen Sint-Michiels wat ook nodig zal zijn als we eindelijk eens deze beker willen winnen waar we al zolang naar verlangen. En terecht ...

We spelen dus op zondag 25 juni in Ingelmunster drie maal een finale.  We gaan er ons vel duur verkopen!