Zege in Oostduinkerke voor Dames 2e Nationale

Victorie!

Toen Ingelmunster vorige week het onderspit moest delven tegen Baasrode, kon ons geluk niet op. We hadden het heft weer in eigen handen om alsnog kampioen te spelen! Maar daarvoor moesten we eerst winnen tegen Oostduinkerke. We hadden weliswaar al twee keer thuis tegen hen gewonnen (één keer voor de competitie en één keer voor de beker), maar een mens mag niet overmoedig worden. Gesteund door Joos, Chantal, Liesbeth, Matthieu, Sander en Geert trokken we naar het verre Oostduinkerke om er de zege binnen te rijven.

Oostduinkerke kwam met vijf speelsters, net als wij, maar daar houdt de vergelijking ook op, want uiteindelijk wonnen we overtuigend met 20 - 9. Wat evenwel niet wil zeggen dat het geen interessante match was. Oostduinkerke was sterk, wij gewoon iets sterker. Toen het ultieme fluitsignaal weerklonk, daagde het ons: er komt een testmatch tegen Ingelmunster!

We vierden het met frietjes waarop we veel te lang moesten wachten en uiteindelijk nog een afterparty op de verjaardag van Tuur. Een hele delegatie van Male viel omstreeks 22 uur 'De gouden kroon' binnen in Donk, waar we tot lang na middernacht konden napraten.

Dus... Nu wordt het afwachten waar en wanneer de testmatch zal plaatsvinden, maar één ding staat vast: wij hebben er alvast bijzonder veel zin in en zijn van plan om het Ingelmunster niet makkelijk te maken. Overgaan naar eerste nationale is heel mooi, maar overgaan als kampioen is toch nog dat ietsje mooier...