1NA : Male-Buggenhout 30-16

Male:
Timothy Compernolle (laatste man)
Kris Blomme (rechtervleugel)
Joos Anseeuw (barrage)
Diederik Huys (linkervleugel)

Male moest dit weekend zijn goede reeks proberen voort te zetten tegen Buggenhout. Geen gemakkelijke opdracht vooral als je weet dat Male vorig seizoen 2x verloren had tegen het collectief sterke blok. Bij Buggenhout ontbraken Wim Brusselmans en Gino Van Gucht nog, ze speelden allebei wel mee in de wedstrijd van de reserven. Male kon op zijn beurt nog altijd geen beroep doen op Pieter Goeminne en speelde met de ploeg die vorige week tegen Heist heeft gewonnen.

De eerste helft ging gelijk op. Male kon door aanvallende fouten geen kloofje staan en Buggenhout kon ondanks een sterk spelende Karel Gevers op zijn beurt geen afstand nemen van Male. Het gevolg is een spannende eerste helft met wisselende kansen voor beide ploegen. Op het einde van die eerste helft kon Male via een aanvallend uitmuntende Timothy die van zowat elke plaats scoorde een driepunten kloof op het bord spelen.

De tweede helft startte Male furieus en kon Buggenhout verschillende keren tot fouten dwingen. Een tussenscore van 8-0 zorgde ervoor dat de wedstrijd in een definitieve plooi kwam te liggen. Daarna kabbelde de wedstrijd verder met wisselend succes voor beide ploegen. Toen het laatste fluitsignaal weerklonk was de stand 30 - 16.

Volgende week is er een onvervalste topper tussen Loppem en Male. Beide ploegen hebben nog niet verloren waardoor (als Loppem zijn inhaalwedstrijd wint) volgende week gestreden wordt voor de eerste plaats in eerste nationale. Aanmoedigingen zijn altijd welkom om 10u30 in Loppem.
groeten Joos

Foto's van deze wedstrijd kun je vinden in ons fotohoekje of hier te klikken.