3NA : Beveren – Male: 20 – 18

Verslag gemaakt door Dirk Bosman (Beveren)

Beveren houdt stand tegen niet aflatend Male

Het was van 2 december vorig jaar geleden dat de Beverse krachtballers nog in actie gekomen waren en toen waren ze in de strijd voor de eerste plaats nipt thuis verloren van de ongeslagen leider Lissewege. Nu hervatte de competitie tegen Male, de andere ploeg die op de eerste speeldag erin geslaagd was om Beveren punten te ontfutselen. Maar deze keer had Beveren het thuisvoordeel met onbeperkte doelgebieden…

Beveren had haar typeploeg samen om deze wedstrijd te betwisten maar nu kreeg Peter Vandermeulen assistentie in de aanval van kapitein Joris Eyer omdat Peter Oosterlinck licht gekwetst meespeelde en ook vooraf de reserven al uit de nood had geholpen.

Male had in de aanvangsfase problemen om de eigen aanval te laten renderen. Beveren kon met een frisse Vandermeulen in het begin van de wedstrijd wel de eigen aanval afwerken en liep zo vlot uit tot 6 – 2. Enkel een rugworp van Christiaan Comeyne kon de bezoekers punten opleveren op dat moment. Pas toen Jan Tourlamain inviel kwamen de bezoekers meer op het scorebord, maar aan de overkant kon Peter Vandermeulen de kloof verder uitdiepen. Tourlamain vroeg vrij vlug terug om vervangen te worden en Beveren had de wedstrijd volledig onder controle zodat er gerust werd bij een 12 – 7 stand, na nog een rugworpdoelpunt van Comeyne.

Na de rust zagen we een ander spelbeeld: Beveren had twee rugworpdoelpunten nodig om de kloof te behouden. Met de gewone aanvalsopbouw kon de bezoekende verdediging niet meer verschalkt worden. Sporadisch scoorde Male wel want Joris Eyer kon niet meer voluit verdedigen en de bezoekers knabbelden aan hun achterstand: 17 – 14.  Op dat moment kregen we een te driftig Male dat overhaast acteerde tegenover een leeggespeelde Beverse aanval en een opeenhoping van rommelige spelfases. Jan Tourlamain sprak aan de zijlijn over “middenveldkrachtbal”, de tweede worp van Beveren werd onderschept door Male, maar de bezoekende werper wierp zodanig dat de Beverse verdediging die worp weer onderschepte, wat weer aanleiding gaf tot een slechte worp, enz.

In die periode hield Bart Eyer, met de beste Beverse fysiek, zijn ploeg verdedigend recht. De kleine voorsprong kon behouden blijven en ondertussen tikte de tijd in het voordeel van Beveren. Uiteindelijk wierp Peter Vandermeulen de 20 – 18 eindstand bij elkaar, maar het was een zwaar bevochten zege voor de Beverenaars die aan de rust nooit hadden vermoed dat het nog zo moeilijk zou worden in de tweede helft.

Voor Beveren speelden Bart Eyer, Joris Eyer (3), Peter Oosterlinck en Peter Vandermeulen (17).
Voor Male speelden Jan Tourlamain (2), Diederik Huys (5), Christiaan Comeyne (8), Koen Van Iseghem (1) en Jeroen Neirinck (2).

Door de afmelding van Wim Noppe en Wim Nys moest er voor de reservenwedstrijd een beroep gedaan worden op Peter Oosterlinck (7) om als vierde man te fungeren. Deze aanvallende versterking voor Pieter Van Landeghem (7) was meer dan welkom. De eerste helft kon de Beverse reservenploeg de tegenstander uit Male op 7 – 5 achterstand plaatsen. In de tweede helft kwam Male even aansluiten via een rugworp (10 – 10), maar daarna kon Michel Goijens en kompanen de bezoekende aanvallen neutraliseren. De eindstand van 14 – 11 voor Beveren was nog maar de derde overwinning voor de reserven met Dirk Bosman als vierde speler