1NA : Fortuna-Male 13-23

Male moest voor de derde competitiewedstrijd naar Ichtegem. Dat is een lastige verplaatsing vooral als je weet dat Male vorig seizoen driemaal verloren heeft van Fortuna (2X competitie en de halve finales van de beker).

Bij Male ontbrak Pieter (geblesseerd) waardoor Hein op de barrage speelde. Bij Fortuna speelde Björn op de vleugel, hij moest Jaak doen vergeten (geen gemakkelijke taak denk ik).

De wedstrijd begon vrij aarzelend met fouten aan beide kanten. De verdediging van Fortuna dwong de aanvallers van Male in de eerste helft fouten te maken waardoor Timothy te weinig op doel kon gooien. Ondanks de verschillende onderschepte ballen kon Fortuna geen voorsprong op het bord gooien integendeel Male kwam op voorsprong door zeer sterk te verdedigen. Door het sterke verdedigen stond er slechts een klein kloofje op het bord aan de rust.

Na de rust vond Male aanvallend wel oplossingen en beetje bij beetje werd de kloof uitgediept. Even werd het nog warm in de tweede helft toen Björn een rugworp scoorde na een verre worp van Giovanni, maar het antwoord van Male was zeker niet minder mooi, een rugworp van Kris op aangeven van Joos. Een secuur verdedigend Male met Timothy opnieuw in een glansrol kwam niet meer in de problemen en won nog ruim met 13-23 van Fortuna.

Volgende week krijgt Male neo-eerste klasser Jabbeke. Ook de dames en provinciale heren krijgen het bezoek van Jabbeke waardoor het een gezellig onderonsje kan worden zaterdagnamiddag.

mvg,
Joos Anseeuw