1NA KBC Male - KBK Temse 14-15

Verslag door Gert Nobels, geplaatst op http://www.kbktemse.be

Temse haalde het na een zo goed als foutloze match met het kleinste verschil van leider Male. De topper, die alle verwachtingen inloste, verliep in een bijzonder sportieve sfeer.
Na de ruime zege tegen Sint-Michiels begon Male met veel vertrouwen aan de topper tegen Temse. Het was nochtans Temse dat de beste start nam en 3-5 uitliep. Daarna kwam Male beter in de match. Na een kwartier spel gooide Joos Anseeuw met een worp over achterman Tom Volckerick Male op voorsprong (7-6). Erwin De Block antwoordde gevat met meerdere afstandsworpen, zodat de 7-7 al gauw op de bordjes stond. Daarna probeerden de werpers van Male nog een paar keer over achterspeler Tom Volckerick te gooien, maar die liet zich niet meer verschalken. Door sterk collectief spel, vooral in verdedigend opzicht, kon Temse twee puntjes uitlopen. In de allerlaatste seconde van de eerste helft kon Timothy Compernolle Male opnieuw in het spoor van Temse brengen (8-9).

Male mocht de eerste aanval van de tweede helft nemen, maar barrageman Jan Vockerick kon de doelkans afblokken. Het was duidelijk dat twee van de allerbeste achtermannen op het veld stonden. Geen van de twee ploegen kwam nog tot scoren. Coach Joris De Maeyer liet dan Erwin De Block enkele keren de eerste en derde worp van de aanval nemen en dat had meteen resultaat. Met een verre gekruiste laatste worp bracht Erwin De Block Temse twee punten voor. Even later poeierde Jan Volckerick een laatste worp tussen barrage en vleugelverdediger waardoor Temse 8-11 voorsprong nam. Een definitieve kloof kwam er echter nooit. Toen Jan Volckerick voor de derde keer een laatste worp buitenspel wierp en Male daardoor een vrije worp kreeg, werd het zelfs terug 11-12. Vijf minuten voor tijd konden de Maalse aanvallers achterman Tom Volckerick de enige keer van de match echt op het verkeerde been zetten, maar Jeroen Claeys plukte de bal op sublieme wijze zelf uit de lucht. Toen daarna Male-achterspeler Compernolle bij een verdedigende actie in zijn eigen doelgebied op de zijlijn trapte, kon Erwin De Block met een lobbal de 12-15 scoren. Een rugworp van Kenny Mouton in de allerlaatste seconde van de match kon Temse de zege niet meer ontnemen. Eindstand 14-15.