dames 2Nat : Male-Maldegem 25-20

Zaterdag jongstleden was het in Male derby-time voor de dames. Wetende dat drie ex-Maldegem speelsters nu in male spelen, en datzelfde Maldegem op bezoek kwam. Dan is het tijd voor spanning en spektakel.
Beide ploegen zetten hun vier beste speelsters op het aantekenblad. Voor Male : E Bosma, S Bosma, E Comeyne en De Metsenaere. Voor Maldegem : Decoussemaeker, Van Maele, Strobbe en Serry.

Male begon aanvallend heel sterk terwijl Maldegem kleine foutjes maakte, 6-2 na 5 minuten.
Maar het was onder impuls van een sterk verdedigende Van Maele dat Maldegem terug kwam, na 15 minuten en veel ballen die buiten gingen werd het 8-8.
De wedstrijd was mooi om aanzien maar bleef eerder gesloten. Beide ploegen konden maar sporadisch scoren en zodoende werd er gerust bij een tussenstand van 10-10.

Male begon opnieuw stevig aan de 2de helft en met een ietwat herschikte aanval bij momenten kwamen ze 14-11 voor. Maldegem reageerde door i.p.v. drie maar met twee werpers te gebruiken. Met wisselend succes kwamen ze dichter tot 17-15. Maar toen begon Male weer ballen te pakken. Sarah speelde zich in de kijker als achter-vrouw. Zoals ze haar verdediging dirigeerde was het Ellemie die de aanval domineerde. Ze had enkel wat pech door een keer te ver te lopen en een paar ballen nipt buitenspel te zien gaan. Desondanks legde ze na enkele verre worpen de bal mooi klaar zodat Ellen makkelijk kon afwerken. Met nog 5 minuten te spelen werd het zo 20-16. Beide ploegen die tot dan toe mooi tempo speelden geraakten wat door hun beste krachten heen. Maar door sterk verdedigend werk van Hinde kwam Maldegem moeilijk tot scoren. Coach Anseeuw hield z'n dames rustig en liet hen gecontroleerd uitspelen. Serry pakte nog mooi ballen, iets wat ze in de wedstrijd al vaker gedaan had (vooral met het gekende binnen-buiten) maar Van Maele scoorde niet meer. Male werd de verdiende winnaar tegen een sterk Maldegem. Eindstand 25-20.