1NA : Male St.-Michiels 19-15

MALE :
Timothy Compernolle (laatste man)
Pieter Goeminne (barrage)
Joos Anseeuw (linkervleugel)
Kris Blomme (rechtervleugel)
Hein Comeyne (barrage)

ST.-MICHIELS :
Joeri Vandenberghe (linkervleugel)
Bart Rosseel (laatste man)
Jimmy Devoldere (barrage)
Frederik Calleeuw (rechtervleugel)

De toppers volgen elkaar op voor Male. Vorige week waren ze te sterk voor Dudzele en dit weekend volgde nog een serieuze test. Timothy en Co mochten een versterkt St.-Michiels bekampen, dat vorige week Lissewege verpulverde met overduidelijke 56-2 cijfers.

St.-Michiels startte de wedstrijd in een moordend tempo, maar dankzij het subliem verdedigend werk van de thuisploeg en het secuur afwerken van Timothy stond het na vijf minuten 3-1. Maar toen blesseerde barrage Pieter Goeminne zich en vervanger Hein Comeyne werd direct onder vuur genomen door Joeri. Male had het aanvallend plots zeer moeilijk. Bart Rosseel speelde beresterk en kon op zijn eentje meerdere eerste worpen onderscheppen.

De bezoekers bleven aan een zeer hoog tempo spelen en verdedigden zeer secuur, ze lieten de thuisploeg in de eerste helft nog maar 4 keer scoren. Gelukkig voor de thuisploeg was de afwerking van Bart en Joeri verre van optimaal. Toch vonden ze naar het einde van de eerste helft regelmatig een gaatje in de Maalse burcht. De ruststand van 7-10 was zeer logisch en Male kon hiermee niet ontevreden zijn.

Na de rust kon Male het evenwicht terug herstellen.

Langzaamaan kwamen de Maalse aanvallers onder stoom en bij de bezoekers zakte het tempo. Na 8 minuten staat het 10-12 en de thuisploeg begint er terug in te geloven. De nauwkeurigheid bij Joeri verdwijnt en Timothy krijgt met een vrijeworp (3 kruisjes) de mogelijkheid om de aansluitingstreffer te scoren. Zijn doelpoging wordt echter gestuit en Joeri scoort aan de overzijde de 10-13. Wie dacht dat de bezoekers hiermee terug gelanceerd waren, kwam bedrogen uit. Kris en Joos bleven met gevarieerde verre worpen Bart onder vuur nemen en Timothy werkte telkens prachtig af.

Halfweg de tweede helft hingen de bordjes terug gelijk en bij St.-Michiels werd duidelijk dat de inspanningen van de eerste helft hun tol begonnen te eisen. Ze kwamen in de ganse tweede helft slechts 5 keer tot scoren. Beide ploegen bleven zeer gedisciplineerd aanvallen, zodat de toeschouwers geen enkele rugworppoging te zien kregen. Puntje per puntje liep Male van St.-Michiels weg zonder dat de bezoekers konden terugvechten. Na het fluitsignaal stond er een verdiende 19-15 op het scorebord na een prachtige wedstrijd.

Volgende week ontvangt Sint-Michiels Dudzele en moet Male naar Fortuna. Vorig seizoen won Fortuna beide wedstrijden. Hopelijk doen we het nu wat beter.