1NA : Male-Jabbeke 38-26

Male was zaterdagnamiddag gastheer voor Jabbeke, een nieuwkomer in de hoogste afdeling. De thuisploeg begon sterk en kwam vlot 2-0 voor. De bezoekers reageerden via een aanvallend sterke Vincent Mahieu en na 8 minuten stond er een verassende 4-3 op het scorebord.

Male besloot dat het tempo en de concentratie omhoog moest en bij een 5-4 stand lukte Hein Comeyne een rugworp na een verre opzet van Joos Anseeuw. Timothy kreeg meer vat op de aanvallers uit Jabbeke zodat die maar sporadisch aan scoren toe kwamen. Aanvallend bleven Kris en Joos hun tegenstanders de baas zodat Timothy met de laatste worp bijna steeds kon scoren.

Wanneer Hein na 18 minuten gekwetst uitviel stond het 14-7. De jonge Koen Van Iseghem mocht zijn debuut maken in eerste klasse. Joos werd barrage en Timothy werd linkervleugel. Jabbeke richtte zijn pijlen op Joos en Timothy maar die gaven verdedigend niets weg, integendeel. Wanneer Timothy na 22 minuten een bal kon onderscheppen bleef hij het overzicht bewaren en Joos werkte af met rugworp. Aan de rust stond het 20-8.

Jabbeke begon de tweede helft zeer vinnig en na enkele minuten hadden ze al 4 maal gescoord. Male reageerde en nam het initiatief terug in handen. De wedstrijd verwaterde en Jabbeke begon terug in de wedstrijd te komen. Verdedigend onderschepten ze meerdere laatste worpen van Male en aanvallend speelden ze zonder complexen. Na 12 minuten stond het 28-15 en toen kwam het moment van Joos : hij scoorde vanuit eerste worp.

De aanvallers werden nu duidelijk de betere en de 18-meterworpen vlogen heen en weer, met een korf doelpunten voor gevolg. Male scoorde nog 2 rugworpen via Timothy en Kris maar ook Jabbeke bleef niet achterwege en scoorde nog 2 rugworpen. Zo eindigde een open wedstrijd met een spectaculaire eindscore : 38-26

Volgende week speelt Male in en tegen Heist. Na Dudzele en Sint-Michiels is dit reeds de derde topper in het nog jonge seizoen. De vorige seizoenen kon Heist steeds winnen. Hopelijk doen we het nu wat beter.