Miniemen Meisjes B : KBC Male-KB Moerdamme 18-15

Male won de derby tegen Moerdamme na een spannende en evenwichtige wedstrijd. Kyana Vandepitte en Tine Comeyne wierpen de eerste helft. Het was een erg gesloten wedstrijd waar de verdedigers de bovenhand hadden op de aanvallers. 1 minuut voor de rust was de stand nog 4-4. Toen leed Moerdamme dom balverlies aan hun vrijeworplijn en Shauni Sarlet was er als de kippen bij om met een rugworp te scoren. In de laatste seconden deed Manon Tourlamain datzelfde kunstje nog eens over en Male kon gaan rusten met 4 punten voorsprong. In de tweede helft leek Male de voorsprong gemakkelijk te behouden maar dat was zonder Moerdamme gerekend. Zij kwamen terug tot op 2 punten maar toen stokte hun offensief. Eindstand 18-15. (Je kan dit artikel nog eens nalezen op het Brugsch Handelsblad van komende vrijdag)