1NA : Heist-Male 25-33

Dieter Debaets (barrage)
Christophe Roelens (rechtervleugel)
Benny Boerjan (linkervleugel)
Christof Casier (laatste man)

Male:
Timothy Compernolle (laatste man)
Kris Blomme (rechtervleugel)
Joos Anseeuw (barrage)
Diederik Huys (linkervleugel)

Heist kon geen beroep doen op Björn en Sven Ballegeer. Stefaan Neyts voelde zich zwakjes en speelde mee met de reserven. Male kon nog steeds geen beroep doen op zijn barrages Pieter Goeminne en Hein Comeyne.
Male speelde met vertrouwen en Kris Blomme kon al vlug een tweepunter scoren op voorzet van Joos Anseeuw. Heist speelde echter zonder complexen en de bezoekende verdediging liet zich enkele malen verrassen op worpen van Christophe Roelens en Benny Boerjan. Na 5 minuten stond een 3-4 tussenstand op het bord.

Toen begon Male aan een zeer sterke 10 minuten waarin ze zelf 8 keer scoorden en maar 1 tegendoelpunt moesten incasseren: 5-12 na 16 minuten. De thuisploeg kon zich herpakken en de wedstrijd was terug in evenwicht. Via 9-14 na 20 minuten ging het naar de 12-17 ruststand met een rugworp in de laatste minuut tussen vleugel en barrage van wie anders dan Dieter Debaets.

De tweede helft begon zoals het slot van de eerste: een wedstrijd waarbij beide ploegen vlot de weg naar het doel vonden. Bij Heist bleven Christophe en Benny het maximum uit hun worpen halen zodat Dieter op de laatste worp steeds voor gevaar kon zorgen. Hij deed echter meer dan dat: bijna elke doelpoging was raak. De bezoekers konden echter ook op bijna iedere aanval scoren zodat het verschil 5 doelpunten bleef in het voordeel van Male.

Kris Blomme scoorde na 7 minuten zijn tweede rugworp van de avond en kon zo de kloof vergroten tot 7 doelpunten. In de laatste 10 minuten zette Heist alles op alles: Dieter nam de eerste en laatste worp voor zijn rekening maar het spelbeeld veranderde niet. Zo blijft Male ongeslagen aan de leiding in de hoogste afdeling.

Volgende week ontvangt Male het meest gemiddelde dorp van Vlaanderen (volgens het Rob-rapport). De mannen uit Buggenhout verloren dit weekend met het kleinste verschil tegen Dudzele. Het belooft dus weer spannend te worden op het Maleveld. Iedereen is van harte welkom.