3NA: KBC Male – Z.A.K. Beveren: 15 – 14

Beverse aanvallers laten verstek in Male (Dirk Bosman)

De nieuwe krachtbalcompetitie is dit weekend van start gegaan. In Beveren wil men het puike voorbije seizoen evenaren of toch zo dicht mogelijk benaderen. Gezien de ervaring van het vorige seizoen verwacht men toch om in de eerste helft van het klassement te eindigen, tenminste als alle spelers van kwetsuren gevrijwaard blijven.

De eerste wedstrijd was de uitwedstrijd naar Male. Voor Beveren een onbekende tegenstander, vermits Male vorig seizoen nog acteerde in de provinciale reeks West-Vlaanderen.

Beveren had forfait gegeven met de reserven, maar het viertal dat wel in Male was, was het beste wat de Waaslanders konden opstellen: de aanvallers Peter Oosterlinck en  Peter Vandermeulen en in verdediging werd er gerekend op de broers Bart en Joris Eyer.

In zomers weersomstandigheden floot scheidsrechter Erik Reybroeck de wedstrijd op zaterdagnamiddag op gang. Er werd door de aanvallers aan beide kanten niet echt scherp geworpen… Na 10 minuten wedstrijd was het 1 – 2 voor Beveren. En toen was al duidelijk dat de werpers niet echt in hun dagje waren.  Nog wat verder in de wedstrijd kon Beveren een kloofje bijeenwerpen door een rugworp van Joris Eyer, die de achterman van Male, Koen Van Iseghem, wat onbegrijpelijk liet vallen (3 – 6). Maar Chris Comeyne kon tegen de rust aan met een korte rugworp aan de vrijeworplijn terug de aansluiting bewerkstelligen (7 – 9). En in de laatste minuut van de eerste helft kon de thuisploeg zelfs nog voor een 8 – 9 ruststand zorgen.

In het begin van de tweede helft kwam er dan direct een offensief van Male, die de spelers van Beveren overrompelden. Beveren wou meegaan in het snelle spel, maar werd volledig uit verband gespeeld: 12 – 9. De Beverse aanval begon ook te sputteren, zonder te beweren dat alles vlot liep in de eerste helft. Peter Oosterlinck kon te weinig aanvangen met zijn tweede worp, mede door de druk van de verdediging van Male en ook Peter Vandermeulen miste scherpte om Koen Van Iseghem nog geregeld te verslaan. Na de rampzalige start in de tweede helft kon de Beverse verdediging zich terug organiseren, met degelijk werk van vleugelspeler Bart Eyer. Vandermeulen gooide Beveren terug op 1 punt van de thuisploeg, maar langszij komen zat er niet meer in. Zowel Oosterlinck als Vandermeulen misten doelpogingen aan de vrijeworplijn en daarin schuilt de oorzaak van dit nipte verlies. Eindstand: 15 – 14 voor Male.

Voor Beveren speelden: Peter Vandermeulen (10), Peter Oosterlinck (2), Joris Eyer (2) en Bart Eyer.

Voor Male speelden Chris Comeyne (2), Koen Van Iseghem (3), Diederik Huys (5), Pieter Goeminne (5) en Mathieu Verhulst.