1NA : Male-Opstal 26-21

Beide ploegen speelden hun laatste wedstrijd van het seizoen. Male kon geen beroep doen op de gekwetste Timothy Compernolle. De bezoekers kwamen naar Brugge zonder Koen Michiels.

In de aanvangsfase kon Pieter Goeminne 2 maal na elkaar een 1e worp van Marc Blommaert doortoetsen naar de vleugel. Zo kwam Male 5-2 voor. Opstal nam meer risico en Marc lukte meerdere verre eerste worpen. Zo kantelde de wedstrijd en de bezoekers kwamen 1 doelpuntje voor (7-8). Dat was het sein voor de thuisploeg om zich te herpakken : aanvallend ontbonden Pieter en Kris hun (blauwe) duivels en verdedigend klopte alles als een bus (Vroem vroem…). Bij de halte aan de rust stond er dan een mooie 14-10 stand op het scorebord.

In de tweede helft ging Male verder op zijn elan. Via ondermeer een rugworp van Christiaan liep de thuisploeg uit tot 18-12. Opstal reageerde op zijn beurt : Emmanuel en Jos wisselden van worp en dat gaf onmiddellijk resultaat via een rugworp van Franky Boeykens (20-15). De Oost-Vlamingen roken hun kans en Franky scoorde zijn tweede dubbel (21-17). Kris Blomme en Pieter Goeminne herpakten zich en zo liep Male terug verder uit (25-18). Opstal gaf zich gewonnen en de faire wedstrijd kabbelde naar zijn einde.

Verslag door Christiaan live vanuit ons lokaal.

Het was een heuglijke dag want alle Maalse ploegen overklasten vandaag hun tegenstander.
Scholieren : Male-Beitem 28-15
Miniemen : Male-Assebroek 19-10
Pupillen : Lissewege-Male 10-27
1e Nationale Reserven : Male-Opstal 19-17