Halve finale play-off: Sporting - Male

Voor de tweede maal moet Male de titel verdienen, maar dan in de play-offs. Dat dit geen makkie is bleek uit de wedstrijd Loppem - St-Michiels waar Loppem (derde in de reguliere competitie) met 8 punten won (29-21).

Veel spannender was het in Koolkerke, waar Sporting voluit ging in hun thuispartij. Geïnspireerd door hun sluitstuk Kristof VDMaele behield Sporting gelijke tred met Male. Aan de rust stond het 6-5. Vooral de verdedigingen bewezen hun sterkte.

Kort na de rust liep Sporting drie punten uit via een rugworp. Male vocht zich terug en nu vonden Joos en Timothy wel de gaatjes in de defensie. De wedstrijd kantelde en Male kwam op voorsprong. In de laatste minuut werd de voorsprong van twee punten (voor Male) veilig gesteld. Eindstand 14-16

Het belooft nog een warme namiddag te worden in Male op 28 april om 15u30. Supporters op post dus!