Het kostte bloed, zweet en tranen

Male behaalde tegen, het als 4de geplaatste, Temse zijn 16de overwinning van het seizoen.

Male kwam zonder Pieter (werkverplichtingen) met een lichtgewijzigd team aan de opworp. Een gedisciplineerd Temse startte het best en verkreeg via een rugworp van Jan Volkerick een driepunten kloof. Een falende afwerking bij het Maalse viertal (mede door een aantal mooie reddingen) liet toe dat een secuur Temse met een 2 punten kloof kon gaan rusten.

Een tweede helft met de wind in de rug zou de situatie wel eens grondig kunnen veranderen. Niets was minder waar! Een sterke achterman en terug een falende afwerking beslisten er anders over. Sleutelmoment in de wedstrijd: Joos (tot dan toe op de vleugelpositie) wisselde van plaats met Kenny. De interim-barrage sloeg twee ballen door en de twee rugworpen (van Kenny en Kris) die erop volgden bogen de achterstand om in een voorsprong. Wanneer de Male-aanhang dacht dat de buit binnen was (op dat moment stond er al een 5-punten kloof), kreeg Temse twee vrije worpen omdat de Jeroen Claeys gehinderd (?!) werd (beiden werden gescoord). De angst sloeg toe, met nog 3 minuten te spelen was de kloof slechts twee punten. De Maalse aanval bleef echter rustig en Male speelde de wedstrijd proffesioneel uit.

Dankzij de steun van het thuispubliek konden de heren de zege (23-19) pakken.