Landskampioen Male zet topfavoriet Loppem een hak

In een heerlijk herfstweertje werd de topper van de 4e speeldag afgewerkt. Door het invoeren van de play-off's had de wedstrijd op zich niet veel belang, hoewel; de winnaar van het duel deed een goede zaak met het oog op een gunstige (?) play-off plaats. Loppem startte furieus en liep meteen 3 punten uit met ondermeer een rugworp van Bjorn. Male herstelde het evenwicht vooral door verdedigend als blok te spelen met een uitstekende Pieter op de barrage (op zijn minst 3 rugworpen verijdeld). Ondanks het hoge tempo werd er eigenlijk weinig gescoord. In de eerste helft hielden beide ploegen elkaar in evenwicht waardoor we met 10-10 gingen rusten.

Foto Aäron Maes (http://www.krachtbalworld.com)
In de tweede helft trachtte Loppem vooral via het loopwerk van Steven het tempo nog hoger te leggen, maar dat bracht geen zoden aan de dijk. Integendeel het was Male die stelselmatig meer en meer afstand nam van Loppem via een uitmuntende verdediging en een secure afwerking. Loppem trachtte via wissels op de worpen Male nog te verrassen, maar dat bracht niets meer op waardoor de Malenaars zich naast Loppem hijsen in het klassement. Eindstand 20-16

Voor Loppem speelden: Steven Bolle, Sammy Gellinck, Kristof Calleeuw, Bjorn Ballegeer en Bart Garré
Voor Male speelden: Timothy Compernolle, Joos Anseeuw, Pieter Goeminne, Kenny Mouton en Kris Blomme