6 oktober 2018 1NDA: Sint-Michiels-Male 15-19

In het begin ging de topper tussen de nummers 1 en 2 van vorig seizoen gelijk op. Daarna zagen we wat aanvallende foutjes van Male waardoor STM 3 punten voorsprong nam. Halfweg de eerste helft werden de worpen bij de bezoekers herschikt & Male nam de bovenhand waardoor de bordjes terug gelijk hingen aan de rust.

Tijdens de rust kwam voor Male Charlot in de plaats van Tine op de barrage en Sofie Cool kwam in bij STM. Het spelbeeld van voor de rust wijzigde niet en de bezoekers konden snel 3 puntjes voorgekomen. Dom balverlies van Sint-Michiels werd vliegensvlug afgestraft met een mooie rugworp van Charlot. Male nam met een vijfpuntenkloof geen aanvallende risico’s meer en bleef secuur verdedigen zodat Male na een hele tweede helft voor te staan, de wedstrijd kon afsluiten met een mooie 15-19 overwinning.

Male: Sarah Bosma LM, Ellen Bosma RV, Sofie Comeyne LV en Tine Comeyne B, Charlot Van Bosstraeten B
Sint-Michiels: Lisa B, Nathalie RV, Jasmien LV, Kelly LM, Sofie LV

De sterkte van Male is dat we een superteam vormen, zowel op als naast het veld. We steunen niet op één sterspeler maar gaan uit van onze collectieve kracht. Trainer Kobe Sevenhant brengt zijn oefeningen met zo’n jeugdig enthousiasme dat elke speelster met plezier komt trainen. Vorig seizoen hadden we de beste verdediging, en ook dit jaar tellen we het minst aantal tegengoals. Sarah Bosma groeit als laatste man naar haar allerbeste niveau en wordt gesteund door twee supersterke vleugels. Ellen Bosma en Sofie Comeyne bewegen snel en slim over het krachtbalveld waarbij ze kunnen rekenen op het secuur barragewerk van Charlot Van Bosstraeten en Tine Comeyne. In de aanval hebben we heel veel keuzemogelijkheden zodat we onvoorspelbaar blijven voor de tegenstanders. Met een gemiddelde leeftijd van 25 jaar (U26) beschikken we over een jonge ploeg die nog progressie kan maken. Charlot is na 2 jaar blessureleed helemaal terug, net op tijd om Saar De Haes te vervangen, out voor gans dit seizoen. We spelen reeds 3 jaar met dezelfde ploeg en worden elk jaar beter. De voorbije 2 jaar werden we telkens vice-kampioen en nu gaan we resoluut voor de hoofdprijs. We tellen nu 4 punten voorsprong op kampioen Sint-Michiels en 3 punten op Baasrode.