2ND : Robland St. Michiels-KBC Male 23-31

Nieuwkomer Male verslaat Robland.

Zaterdagavond stond in schril contrast met de voorafgaande topper om 16u00 in 1ste nationale heren. (lees : zon - donker en matig verlicht / veel volk - weinig volk / stof - opkomende mist / luidkeelse supporters - soms luidkeelse supporters / ... ) Nog een wedstrijd geprogrammeerd tussen Robland en Male, namelijk in 2de nationale dames.

Waarschijnlijk wist geen van beide ploegen echt wat ze moesten verwachten van die eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Thuisploeg Robland speelde met een volledig nieuwe ploeg voor hen in tweede nationale, waarbij ervaring gekoppeld werd aan jong talent. Vooral ook de aanwezigheid van Tessa, de laatste jaren toch vaste waarde bij de kampioenen ploeg uit 1ste nationale wekte bij sommigen verbazing. Male wist al helemaal niet wat te verwachten, ze kwamen eigenlijk via een gelukje in tweede nationale terecht maar wel met volle moed. De wedstrijd gepland om 20u00 werd pas op gang gefloten om 20u45. (goed voor de zenuwen)

Terwijl het meeste volk naar huis was of in de kantine zat begonnen 8 dames aan hun eerste wedstrijd dit seizoen. En mss niet verwacht maar het werd een spannende maar vooral mooie wedstrijd. Male nam direct het heft in handen, een sterke aanval van de zusjes Comeyne was hun wapen. Robland had het dan eerder wat moeilijk met de aanval en zagen regelmatig een eerste of tweede worp in de handen vallen van de tegenstander. De hele wedstrijd was eigenlijk op en af gaan , maar zeker genietbaar vooral sommige snedige worpen zouden helemaal niet misstaan in eerste nationale dames. Uiteindelijk trok Male het laken in de tweede helft volledig naar zich toe en won verdiend met 23-31.

Een proficiat voor beide damesploegen die de weinige kijklustigen toch een mooie wedstrijd voorschotelden. De vraag is natuurlijk hoe deze wedstrijd kan tellen als waardemeter. Maar ik denk dat we hier de betere middenmoters aan het werk zagen. We zullen zien ergens in maart.

Tot volgende ,

powerball (overgenomen van http://www.krachtbalworld.com/)