1NA : Robland St.Michiels - KBC Male 22-21

Verslag door Thomas Clevers, overgenomen van http://www.krachtbalworld.com/

Zaterdag 16 september 2006, de eerste competitiedag en meteen stond er een topper op de kalender. Krachtbalworld was er natuurlijk aanwezig voor u. Het was een prachtige, warme, nazomerse dag, wanneer de wedstrijd tussen Robland St.Michiels en KBC Male van start ging, op de terreinen van Robland. Het beloofde een spannende match te worden want beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd. Dat was al vorig seizoen bewezen. KBC Male won de competitie en Robland St.Michiels werd toen tweede. Bij de beker van Vlaanderen werden de rollen echter omgekeerd en won Robland St.Michiels. Stefaan Van Nieuwkerke mocht zetten op voor Robland. Joeri Vandenberghe kon niet afwerken. Bij Male zette Kris Blomme op en Joos Anseeuw kon in tegenstelling tot zijn collega bij Robland wel scoren. De wedstrijd kon nu pas goed van start gaan. In de eerste fase van de wedstrijd tastten de beide ploegen elkaars kunnen nog wat af. Het ging gelijk op maar toch kon Robland uitlopen tot 3 – 2 ondermeer door een paar voltreffers van Frederick Calleeuw.

Als tegenreactie op een doelpunt van Male vertrok Stefaan als een pijl uit de boog en wierp de bal hard weg. Die bal werd getipt door Kris Blomme en Timothy Compernolle, de achterman bij Male, kreeg hem wat ongelukkig in het gezicht. We waren dan 7 minuten ver in de wedstrijd. Bij de ingang van de 13de minuut was de stand 5 – 3 in het voordeel van Robland. De spelers van Male kwamen met een tegenactie op de proppen: Timothy scoorde, een speler van Robland zette snel op maar Joos die was bij de pinken en kon de bal onderscheppen. Timothy zorgde na die knappe actie voor de gelijkmaker; de stand was nu 5 – 5. Niet veel later vroeg Male 1 minuut rust aan. Na het rusten werd er gewisseld in het kamp van Male. Kris werd gewisseld voor Kenny Mouton. Male leek na de gelijkmaker ontketend en in de 16de minuut zorgde Timothy voor de 6 – 8 voorsprong. Robland reageerde hiertegen maar Male kon goed volgen. Twee minuten later was de stand 8 – 10. Na een knappe binnen buiten actie van Timothy zette Robland nog een tandje bij, deze keer met meer succes. Na het scoren van hun doelpunt vroeg Robland een minuut aan. De stand was nu 9 – 10 en we waren 20 minuten ver in de match. Na het minuutje brak de wedstrijd helemaal open. Beide partijen scoorden op hun beurt hun punten. Het ging gelijk op en dat bleef zo tot het einde van de eerste helft. We gingen de rust in met een 13 – 12 voorsprong voor Robland op het scorebord. De tweede helft ging van start. Bij Male hadden ze Pieter Goeminne gewisseld voor Kris. Joos zette op voor Male en smeet buiten. Stefaan kon zijn worp wel afwerken voor Robland en zorgde voor de 15 – 13 voorsprong. Beide ploegen scoorden elk ombeurt, Stefaan voor Robland, Timothy en Joos voor Male. De score was, na 6 minuten gespeeld te hebben in de tweede helft, 16 – 14 in het voordeel van Robland, wanneer Stefaan een rugworp probeerde. Deze kwam terecht op Kenny en de scheidsrechter oordeelde: ‘recht op de man’. Enkele spelers van Robland hadden commentaar op deze beslissing. Er werden even enkele bezwarende woorden gewisseld tussen de ploegen. De scheidsrechter gaf 1 minuut om de rust te herstellen en om Kenny even te laten bekomen van de klap van Stefaan’s rugworp. De wedstrijd ging terug van start. Na 9 minuten gespeeld te hebben, in de tweede helft, had Robland 3 kruisjes op het blad staan en kreeg Male dus een vrije worp. Timothy scoorde die en zorgde met het punt voor de gelijkmaker: 17 – 17. Even later probeerde Bart Rosseel een rugworp te maken maar die werd onderschept door Joos. Er werd een minuut aangevraagd door Robland. De stand was toen 20 – 18 in het voordeel van Robland, we waren toen 13 minuten ver in de tweede helft. Joos zette, na het minuutje, op voor Male maar smeet de bal op het randje. De spelers en supporters van Robland riepen buiten maar de vlaggenman van Male had een ander idee. Er was terug even wat commotie. De scheidsrechter oordeelde dat de worp binnen was en Male mocht verder doen maar Kenny kon zijn worp echter niet afwerken. Male lag achter en moest dus reageren. Ze kwamen terug door ondermeer een mooie tip van Joos, die Timothy kon opvangen. We waren 16 minuten ver in de tweede helft wanneer Kris opzette. Zijn bal kwam terecht op de neus van Bart en weer werd de wedstrijd even stilgelegd. Timothy zorgde even later voor de gelijkmaker. De stand was toen 20 -20. Er werd onmiddellijk gewisseld bij Robland: Frederick ging eruit en Steven Bonneure kwam in zijn plaats. Even later ving Bart een bal van Male maar liep daarbij tegen Kenny die aan het afzetten was. De scheidrechter was van mening dat Bart in fout was, dus kon Male verder spelen. Bij deze actie werden ook enkele woorden gewisseld. We waren 23 minuten ver in de tweede helft wanneer ook Male voor de derde keer buiten smeet bij de laatste worp. Ze kregen een vrije worp tegen. Stefaan nam die en werkte ze af met glans. De score was nu 22 – 20. Robland vroeg zijn laatste minuut aan. De spanning was te snijden wanneer de match terug van start ging. Male kon vlak voor het einde nog een punt scoren maar het had niet veel baad meer. De match was afgelopen en Robland had gewonnen op eigen terrein met een 22 – 21 score op het scorebord.