Beker dames hoger: halve finale Male – St-Michiels 20-42

Bijzonder mooi weer en een heel sterke tegenstander voor onze tweede bekerploeg in 1/2 finale hogere dames.
St- Michiels startte heel gedreven en ging meteen op zoek naar een geruststellende voorsprong en met hun vele jaren ervaring lukte dat in de aanvangsfase. Male met Saar op één en drie bood heel wat weerwerk en af en toe zag je tekenen van het aanvalstalent van Saar en Hannah en de groeimogelijkheden de komende jaren.
Spijts de 6-22 ruststand en de spanning die weg was, bleef de wedstrijd mooi om volgen omdat het soms eens goed is om te zien wat men op dit niveau aankan. Als coach van die jonge bende was ik zeer tevreden over de inzet, men bleef er voorgaan. Cynthia die een zeer moeilijke eerste helft had tegen zoveel aanvalskracht van St Michiels kon in de tweede helft een paar aanvallen onderscheppen en dit was het sein om Shauni ook te laten afwerken en het aantal gemaakte doelpunten op te trekken naar twintig, waardoor we toch wel met een goed gevoel dit beker avontuur afronden en het voor de meeste speelsters een leerrijke alsook een positieve ervaring was.
Voor ondergetekende was het heel leuk om er bij te zijn en jullie te coachen voor de beker en voor KBC Male blijft het goed gevoel dat een ploeg die vooral deelnemen belangrijk vond, het tot in de 1/2 finale bracht,deels ook dank zij de loting.

Speelden voor Male: Shauni, Cynthia Sarlet, Hannah De Knock en Saar De Haes
Bij St-Michiels Verdonck Lisa, Lievens Nathalie, Cool Caroline, Stefanie en Sofie en Nele Bruggeman

Verslag: Roland
7 mei 2016