KBC Male viert zijn zevende opeenvolgende titel in de hoogste herenafdeling

Krachtbalclub KBC Male pakt 7e landstitel op rij

foto: rechtstaand coach Roland met zijn Young Boys, onderaan coach Kris met de kampioenenploeg

De krachtbalvereniging uit het Brugse slaagt erin om een zevenslag te slaan. Na een prima jaar pakt het zijn 8e landtitel in 11 jaar of hoe één club het laatste decennium het krachtbal heeft gedomineerd.

Halfweg het seizoen werd het al duidelijk dat er dit seizoen geen maat stond op KRB Jabbeke en KBC Male. Beide clubs trokken het laken naar zich toe en maakten er een ware tweestrijd van. Doordat beide club, notabene op verplaatsing, een onderling duel wonnen moesten de ander wedstrijden scherprechter spelen. Waar Jabbeke zich verkeek bij Ichtegem en uiteindelijk met een welliswaar onvolledige ploeg bij Buggenhout, bleef het onwaarschijnlijke parcours van KBC Male voor de rest foutloos. Een fantastische prestatie waarbij de club zichzelf opvolgt als landskampioen.

In het afgelopen decenium zorgt de mix van ervaring en jeugdig enthousiasme de basis voor deze succesreeks, zo ook dit seizoen. Het strafste van het verhaal is dat alle spelers – zelfs allemaal nog uit verschillende jeugdlichtingen - komen uit de eigen veel bejubelde en gelauwerde jeugdwerking, waarbij de ontplooiing van elk individu centraal staat.

KBC Male is een ware traditie –en familieclub. De spelers uit het fanionteam zorgen niet alleen voor sportieve prestaties, maar zijn ook steunpilaren in de uitbouw van de club. Ze zetten zich naast het sportieve in als trainer, coach, bestuurslid, …

Deze titel is dus niet alleen een overwinning van de huidige spelersgroep, maar ook een bevestiging voor de jarenlange inzet van de vele vrijwilligers, die we langs deze weg willen bedanken. Het kampioenen-feest komende zondag wordt dan ook een waar KBC Male feest waarbij iedereen welkom is.