12/9/2015 1NHA Male - Buggenhout A&T

Verslag door Jan Geeroms:

voor wie van pure sport houdt, die ook nog op een hoog niveau gebracht wordt, is in Male aan het juiste adres. Zaterdag mocht ik meegenieten van de eerste wedstrijdhelft tussen jullie mannenteam en Buggenhout. Hoewel er halfweg 24-5 op het scorebord stond - de match was dus al heel snel beslist - waren die 25 minuten krachtbal nooit vervelend. Omdat jullie team dermate mooi én efficiënt spel afleverde, waarbij duidelijk werd dat er voorafgaand op training flink wat zaken geoefend en ingestudeerd zijn. De spanning omtrent de overwinning was na enkele minuten weg. Een beetje alsof Barcelona in het voetbal na een kwartiertje 3-0 zou voorstaan. Game over. Maar evenzeer als er in wedstrijden van Barcelona die snel beslist zijn, toch nog kan genoten worden van sprankelende bewegingen en schitterend snel samenspel, konden de krachtbalbewegingen van jullie viertal zeker boeien. Pure krachtbalpropaganda, ongeacht het ruime puntenverschil op het scorebord. Wat een samenhang en samenwerking ook. Geolied, beheerst, efficiënt en oogstrelend. Voor mij is het duidelijk dat wat een viertal als Timothy - Joos - Louis - Dylan neerzet, dé standaard is van het huidige krachtbal. En dan te weten dat Timothy Compernolle niet voluit kon gaan en niet als werper werd ingezet.
De mensen kruipen al te gemakkelijk in hun pen om kritiek te leveren. Het mag ook eens om 'het goeie' te benadrukken. Dikke proficiat KBC Male voor jullie totale werking, jullie nuchtere en vriendelijke aanpak, jullie sterke krachtbalvisie. Hopen maar dat de liefhebbers nog enkele jaren langer mogen genieten van de krachtbalkunde van mannen als Timothy, Joos en bij uitbreiding héél KBC Male.