Verslag kampioenenwedstrijd Male - Beitem 28/03/2015 26-14

Met nog vier wedstrijden te spelen in de competitie staan onze heren in de hoogste reeks zes punten voor waardoor een gelijkspel al volstaat om de zesde opeenvolgende titel te vieren.Dat Male wekelijks moet schuiven tussen de verschillende ploegen bewijst de opstelling bij de reserves met Joos, Dimitri en twee scholieren Lukas en Robbe. Een leuke partij werd nipt door de thuisploeg werd gewonnen (17-15).

Dan was het de beurt aan de A-ploeg die tegen de felle wind in begon maar in het spelbeeld was daar niet veel van te merken. Male kon aanvallend regelmatig een doelpuntje scoren. Matthieu lukte al vroeg een tweepunter en verdedigend waren we heel sterk als team waardoor Beitem moeilijk kon scoren. We waren al tien minuten ver, als bij een 6-0 stand, Lieven Cool met een rugworp de eerste punten voor Beitem kon scoren.
Toen Joos in de ploeg kwam zag je de rust binnen de ploeg nog groeien en werd de voorsprong verder uitgebouwd. Een tweede rugworp van Lieven zorgde voor een aannemelijke 13-6 ruststand.
Ook in de tweede helft was het overwicht van Male groot, Timothy toonde nog maar eens zijn verdedigend surplus als vleugelspeler met een paar opvallende intercepties waardoor de scoringskansen voor de aanvallers uiteraard stijgen. De laatste tien minuten van de wedstrijd verzwakte de concentratie en scherpte in de aanval, iets wat normaal is in dergelijke wedstrijden als de winst en de titel een feit zijn.

Speelden en scoorden voor Male:Timothy 14, Matthieu 5, Dylan 5; Louis 1 en Joos 1
Voor Beitem: Deleye K, Denolf G 1x, Vande vyvere P, Huyghebaert K 1x en Cool L 12 x

PROFICIAT AAN DE GANSE PLOEG EN ALLEN DIE MEEGEHOLPEN HEBBEN AAN DE ZEVENDE TITEL.

Dan geef ik graag nog mijn persoonlijke analyse over het verloop van 't kampioenschap 2014 -'15
Een walk-over was het zeker niet zoals het klassement nu laat vermoeden. De kalender in de heenronde had enkele moeilijke verplaatsingen maar de resultaten waren goed: in Temse gewonnen, op Ichtegem gelijk, met 1puntje winst in Beitem en Loppem. Dan had ik het gevoel van het zit goed als we geen gekwetsten hebben in de terugronde.
Toch was het even schrikken als Joos noodgedwongen verscheidende weken aan de kant moest blijven. Dat Male ook in die omstandigheden overeind bleef,bewijst dat we in de breedte goed zitten en andere spelers plots de kans krijgen om het even over te nemen en hun mogelijkheden te bewijzen .

Verslag :Compernolle Roland