Beker van Vlaanderen 2015: Heren Hogere Afdelingen: Male-Ichtegem 20-18

Dat de nummers één en twee in het klassement al in de achtste finale van de beker elkaar tegenkomen, is door de lottrekking bepaald. Ichtegem kreeg zijn herkansing voor de nipt verloren kompetitie wedstrijd vijf weken geleden, nu op een droog veld, iets wat de spektakelwaarde altijd ten goede komt volgens ondergetekende. De verwachtingen voor de topper waren terecht hoog, Male startend nog steeds zonder Joos en Louis maar wel met de jonge Jonas Bonne in de kern en Ichtegem met zijn gekende viertal.

De wedstrijd zelf was een beetje voorspelbaar, Male dat aanvallend met Jonas en de ervaren Timothy probeerde weerwerk te bieden tegen een heel goed aanvallende Tom Candaele die ook bewees één en drie probleemloos aan te kunnen gedurende de eerste helft en aanvallend gesteund werd door Niels Bolle die deed wat van hem verwacht met de tweede worp. Na goed verdedigend werk van Dylan Sarlet kon Male even 7-5 voorkomen maar de thuisploeg vertikte het om verder uit te lopen en Ichtegem greep nu de kans om eerst langszij te komen en vervolgens 7-9 voorsprong te nemen. De bezoekers konden op hun beurt de voorsprong niet vasthouden. Louis was ondertussen Jonas komen vervangen, maar hij moest zich nog in wedstrijd spelen zodat met een 10-10 ruststand beide ploegen genoegen konden nemen.

Gedurende de tweede helft kregen we een identiek scenario als de eerste helft: een door omstandigheden verplicht behoudend spelend Male met aanvallend Timothy en Louis tegenover een aanvallend Ichtegem (waarbij de barrageman op 6m staat) en Niels die nu één en drie neemt, maar een heel goeie Dylan Sarlet op zijn weg vond. Dus bleef de spanning de wedstrijd overheersen, je voelde zo dat de verlengingen er aan kwamen:18-18 na de vijftig minuten.

Bij aanvang van de eerste verlenging werd Matthieu Verhulst, die een meer dan behoorlijke wedstrijd speelde, vervangen door Jonas die de Maalse aanval extra steun moest geven. Toch zat scoren er voor beide ploegen voorlopig niet in, het was wachten tot twee minuten voor het einde toen Jonas met een verre worp buitenspel afdwong en Timothy vanaf de vrijworplijn scoorde. De daarop volgende aanval leverde Ichtegem geen doelpunt op en Louis kon met een meer dan 20 meterworp de laatste man verrassen in de laatste minuut.

Voor Male speelden en scoorden: Timothy Compernolle 11x, Jonas Bonne 4x , Dylan Sarlet 2 x, Louis Tourlamain 3x en Matthieu Verhulst
Bij Ichtegem speelden en scoorden; Niels Bolle 5x, Tom Candaele 12x , Ward Candaele 1x en Pieter Ureel

Verslag Roland Compernolle