2NH: Halle-Male 21-22

Zondagmorgen 7 u 25 vertrokken we richting Halle, een uitwedstrijd waar A-ploeg de vorige drie jaar verloor en dus niet bepaald de verplaatsing waar de ploeg zit op te wachten.
De reserves toonden het goeie voorbeeld door op een risicoloze manier van spelen de overwinning mee te nemen tegen een mix van jong en oud van Halle.
Dan was het aan 2NHA zonder Matijs (werk) maar met Jonas die uiteraard blij was dat hij met zijn ploeg op het veld mocht staan. De jonge ploeg hield zich aan de afspraken, in de eerste helft leden Jonathan , Sybren en Jonas aanvallend zelden balverlies waardoor Halle verplicht werd gans de wedstrijd te achtervolgen. Verdedigend was het voor coach Roland ook ok, hoewel Sander het moeilijk had met de schijnbeweging van Kurt Depoorter, een ervaren aanvaller die 9 doelpunten voor zijn rekening nam in de eerste helft. 11-11 ruststand.
Aan de rust was al duidelijk dat het tot de laatste minuut spannend zou zijn voor de overwinning als Male het zelf niet uit handen gaf. De tweede helft verliep heel evenwichtig met meestal Male 1 of 2 punten voor. Op vier minuten van het einde kwam Male dan toch 3 punten voor, maar de aanval erop scoorde Stef na buitenspel een rugworp de 20-21.
Male scoorde op anderhalve minuut van het einde nog eens en Halle scoorde in de laatste minuut uit tweede worp ( 21-22) waardoor Male in balbezit kwam en de wedstrijd uitspeelde. Aanvallend was de opbouw perfect met Jonathan en Sybren; terwijl Jonas de derde worp nam en goed afwerkte ( 19 maal). (verslag Roland)