1NA finale playoffs Male-Sint-Michiels 25-17

Uit het Brugsch Handelsblad van 19 mei 2006 :
Robland startte ondermaats, en toen Joos Anseeuw een rugworp lukte, stond er onmiddellijk een 9-3 op het bord. Sint-Michiels nam nu iets meer risico's en dat speelde in de kaart van Male. Het aanvallende trio Blomme-Anseeuw-Compemolle gooide de ballen perfect en de bezoekers hadden verdedigend heel wat problemen. Gelukkig kon een sterk presterende Rosseel enkele gemaakte doelpunten uit zijn doelgebied ranselen. Na de appelsientjes en de peptalk van coach Hoppe kwam Robland tot op vier punten terug. Er werd echter te overhaast gegooid, zodat Male opnieuw enkele doelpunten meer konden uitlopen. Roland Compernolle, de winnende coach : „We waren uiterst gemotiveerd om onze eerste titel binnen te halen. In de competitie verloren we slechts één wedstrijd, uitgerekend tegen Sint-Michiels. Eens we op voorsprong kwamen, speelde ons team met heel veel maturiteit."

„Zondag gaan we resoluut voor de dubbel, maar dan wacht ons opnieuw Sint-Michiels. Zij zullen dan wel gebruik maken van de diensten van speler van het jaar Stefaan Van Nieuwkerke, zodat het een heel andere wedstrijd wordt. Ik vind het heel sportief van Robland dat ze deze speler niet opgesteld hebben.

Enkele reacties per mail na de bekerwedstrijd  :

Jan Geeroms : Proficiat aan spelers, bestuur en de hele clubwerking van KBC Male met de eerste titel in eerste nationale. Vermits Male een vrij jong team tussen de lijnen brengt en blijvend werk maakt van jeugdwerking, is het lang niet zeker dat jullie nog eens meer dan 30 jaar moeten wachten op een volgende landstitel. Proficiat vooral ook met de manier waarop er een evenwichtige en bruisende krachtbalclub gegroeid is gedurende de voorbije decennia.

Pieter Verstraete : Nog eens dik proficiat met jullie titel en de verkiezing van Timothy tot speler van het jaar. Onze beide clubs hebben een mooi seizoen achter de rug , waarin wij in het kampioenschap de mindere waren. In de beker waren we elkaar waard, waar de spannende finale het bewijs van is. Het werd een dubbeltje op zijn kant. Ik zou zeggen geniet nog van jullie titel en van jullie speler van het jaar. Volgend seizoen kunnen we elk sportieve revanche nemen, wij voor de titel en jullie voor de beker. Het belooft een leuk seizoen te worden.

Bart Rosseel : ... voor de rest volledig akkoord : one hell of a game van beide ploegen. Sportief knokken tot in de laatste minuut, spanning ten top, vele aanvallende en verdedigende hoogstandjes en een ware promotie voor de krachtbalsport. De prijzen zijn mooi verdeeld tussen de ploegen die de voorbije competitie hebben gekleurd!  Jullie zijn de verdiende kampioen, wij hebben de beker gepakt.  ... Wens Timothy nog een dikke proficiat van me, als je met zo'n voorsprong wint, dan kan je dat enkel 'dik verdiend' noemen !!!