1NHA Temse-Male 14-17

Strong will continue

KBC Male haalt 5 maal op rij de nationale titel binnen bij eerste nationale heren.

Wanneer de kalender verscheen eind augustus, was het voor KBC Male al duidelijk dat het  tot de laatste speeldag zou moeten knokken, indien het kampioenschap nog niet beslist was. In tussentijd deden allerhande geruchten de ronde omtrent het al dan niet spelen van enkele fanionspelers bij KBK Temse en dat de laatste match een formaliteit was.

Male verloor bij de toss en moest hierdoor tegen wind beginnen. In de startminuut dreigde Louis Tourlamain al met een rugworp, die werd afgeblokt door de thuisploeg. Temse speelde ontspannen en kwam via Jan Volckerick op voorsprong. De bezoekers kwamen nauwelijks aan de vrijeworplijn, waardoor scoren moeilijk tegen een sterk verdedigend Temse. Maar ook bij hen verliep de aanval niet optimaal omdat enkele ballen buiten vlogen. Ook kon Male rekenen op een goed verdedigende Koen Van Iseghem. Hierdoor bleef de achterstand beperkt voor de titelkandidaat. Met tussenstanden 6-4 en 8-5 was er een sluwe afwerking nodig voor Male na de goede aanvallende opbouw van Louis Tourlamain en Joos Anseeuw. Zo kwam Timothy Compernolle meermaals een sterk verdedigend Tom Volckerick tegen. Met een 10-7 ruststand was de schade beperkt gebleven voor de bezoekers.

Bij aanvang van de tweede helft, mocht Male opzetten. Het kwam niet tot scoren, de thuisploeg deed dat wel. Het duurde toch een tiental minuten vooraleer de bezoekers de bovenhand namen. Balletjes vangen en scoren was hun grote doel, punt na punt werd de voorsprong van Temse te niet gedaan. Bij een 12-12 score leek Temse zich te herpakken, maar male vond uiteindelijk de weg terug naar het doel. Zo kwam de stand op 12-14 tijdens de laatste vijf minuten na een paar intercepties van Joos Anseeuw. In de slotfase konden de spelers van Temse geen degelijke aanval meer opbouwen. Hierdoor kon Male de voorsprong vergroten. De wedstrijd werd afgefloten met een 14-19 op de bordjes.

De eindstand geeft een vertekend beeld van een zenuwslopende wedstrijd. De spelers van Temse hebben sterk en sportief gespeeld, zodat Male tot op het einde heeft moeten vechten voor het kampioenschap. De kampioen werd door Temse bedankt met een lekker geschenk, een gebaar dat Male hartelijk ontving.

KBK Temse: Jan en Tom Volckerick, Erwin Deblock en Jeroen Claeys
KBC Male: Koen Van Iseghem, Joos Anseeuw, Timothy Compernolle en Louis Tourlamain

Scheidsrechter: Bart Neckebroeck
Verslag: Compernolle Roland