Beker 1NA Finale : Male-Sint-Michiels 26-28

Na vorige week de play-off finale, moesten de heren van Male deze week voor de laatste keer dit seizoen het veld op. De beker van Vlaanderen was de inzet.
Male speelde met dezelfde vier die de landstitel binnenhaalde. Robland startte met Stefaan Vannieuwkerke in de basis.

Male:
Anseeuw Joos (Linkervleugel)
Blomme Kris (Rechtervleugel)
Compernolle Timothy (Achterman)
Goeminne Pieter (Barrage)

Sint-Michiels startte het best en via een secure aanval liep het vlot uit tot 1-3. Het leek er heel even op dat Male overrompeld ging worden in de beginfase. Maar dan ken je deze ploeg nog niet. Met de echte vechtersmentaliteit vochten wij terug. (4-4) Male kreeg de bovenhand en liep op zijn beurt uit via een vlot scorende Timothy. 11-7 was de verdiende voorsprong aan de rust.

Na de rust werd het voor het eerst duidelijk hoe hard de wind waaide. Male gooide minder ver waardoor het moeilijk kreeg om te scoren. Stefaan daarentegen die in de tweede helft bijgestaan werd door Joeri (die Frederik Calleeuw verving) kreeg vleugels. Van de voorsprong van Male werd beetje bij beetje afgeknabbeld. Halfweg de tweede helft hingen de bordjes weer gelijk 14-14. Het sein voor Male om nog eens alles uit de kast te halen. Maar de voorsprong was slechts van korte duur op 5 minuten van het einde stond er 18-18 op het bord. Kris had zich pijn gedaan waardoor Joos en Timothy het aanvallend alleen moesten klaren. Op dat moment kwam Sint-Michiels voor het eerst op voorsprong in de tweede helft 18-19. Wie dacht dat de veer dan gebroken zou zijn bij Male kwam bedrogen uit. Via Joos werd de gelijkmaker gescoord. Beide ploegen scoorden elk nog één keer waardoor verlengingen de wedstrijd moesten beslissen.

In de eerste verlenging was het enkel Male dat in het spel voorkwam. Drie goals tegen nul. De wedstrijd leek beslist (23-20).

De tweede verlenging deed Sint-Michiels al de moeite van de wereld om terug bij Male te komen. Het leek niet meer te gaan lukken met nog 1 minuut te spelen was de stand 24-22. Enkel een rugworp kon Male nog van de beker en de dubbel houden. Joeri mocht de bal zomaar klaar leggen en Stefaan maakte in een ultieme poging gelijk 24-24.

Vrije worpen moesten een winnaar aanduiden. Joos miste als enige een vrije worp waardoor Sint-Michiels (die de zege mag opdragen aan een sublieme Stefaan) met de beker mag pronken.

Hierbij wil ik alle meegereisde Male-supporters van harte bedanken voor hun steun. Het is altijd leuk om als ploeg geruggesteund te worden door een trouwe aanhang. Volgend jaar is er een nieuw seizoen en een nieuwe beker. Dan proberen we het gewoon terug opnieuw.

Noot: Timothy is speler van het jaar. Proficiat met de onderscheiding Timo. Het is de beloning voor een fantastisch seizoen.

groeten Joos