Male verliest hoogstaande topper

Zaterdag 8 maart werd de topper in 1e Nationale Heren tussen Male en Jabbeke gespeeld. De heenwedstrijd eindigde op een 22-23 overwinning voor Male. De terugwedstrijd werd door de bezoekers gewonnen met 30-31. Met nog 5 wedstrijden te gaan telt Male nog 1 punt voorsprong op Jabbeke.  Het wedstrijdverslag door Roland Compernolle:

Het mooie lenteweer voor de topper tussen Male en Jabbeke was alvast een opsteker voor de talrijke opgekomen kijklustigen. Jabbeke mocht opzetten en zette meteen zware druk op de Maalse verdediging waarbij ieder aanval keurig afgerond werd en de thuisploeg gedurende de eerste tien minuten op achtervolgen aangewezen was, deels ook omdat Male aanvallend teveel in de fout ging bij de tweede worp, na elf minuten stond er een comfortabele 3-9 voorsprong op het scorebord voor de bezoekers. Maar Male herschikte zijn aanval , even later ook de verdediging en vocht zich terug in de wedstrijd. Wanneer Louis Tourlamain na 16 minuten wedstrijd met rugworp de stand op 6-9 bracht geloofde de thuisploeg weer volop in zijn kansen en stilaan werd de kloof tot een minimum herleid, juist voor het ingaan van de laatste minuut in eerste helft bracht Joos de bordjes in evenwicht 15-15. In de laatste minuut scoorde een sterk spelende Tim Versyck nogmaals maar ook Male speelde de perfecte laatste 30 seconden door net voort affluiten een tweede rugworp te scoren. Ruststand 17-16.
In de tweede helft was het opnieuw Jabbeke dat eerst scoorde en terug voorsprong verwierf, de ganse tweede helft bleef het verschil minimaal, met beide ploegen afwisselend eens voor, maar je voelde het een beetje aankomen bij Male, derde kruisje, een eerste worp buiten na goed verdedigend werk van Timothy en tot driemaal toe kreeg men de gelegenheid om de wedstrijd naar zijn hand te zetten, maar de kansen werden niet benut. Bij Jabbeke speelde Tim Versyck zijn beste wedstrijd ooit vermoed de ondergetekende en dat bewees hij ook door in de laatste minuut de winning goal voor zijn ploeg te scoren. Bij Male scoorden Timothy 13 keer, Joos 12 maal en Louis 5-maal. Bij Jabbeke waren Vincent met 9 en Tim met 22 goals de doelpuntenmakers.
Het applaus van alle aanwezigen voor beide ploegen bij het eindsignaal was dan ook oververdiend voor de prachtige wedstrijd van beide ploegen, na de wedstrijd zei iemand tegen mij <<voor zo’n wedstrijd wil ik 100 km rijden op een namiddag >>.