3NH: Z.A.K. Beveren – KBC Male: 21 – 27

Rugworpdoelpunten van Male zijn beslissend

Onder een broos lentezonnetje werden in Beveren de wedstrijden van de 14de competitiedag afgewerkt. In 3de nationale moet Beveren bij elke thuiswedstrijd punten proberen te sprokkelen om het degradatiespook weg te houden. Tegen Male dacht men vooraf toch een kans op succes te hebben. Beveren startte voltallig met als aanvalsduo kapitein Vandermeulen en assistent Rodriguez op de tweede worp. De ganse eerste helft bleven de beide ploegen aan elkaar gewaagd, met dat verschil dat Male 3 gelukte rugworpdoelpunten kon scoren en dat de pogingen van Peter Vandermeulen wel gevangen werden door de bezoekende achterman. Slechts in de slotminuut van de eerste helft moest Beveren een voorsprong voor Male toestaan na rugworpdoelpunt in de slotseconden van Matthieu Verhulst: 12 – 13.

Na de rust wou Beveren zo vlug mogelijk weer langszij, maar na 5 minuten kon de bezoekende aanval toch voor een vierpuntenvoorsprong zorgen. De Beverse aanvallers maakten te veel kleine foutjes in hun haast om de aansluiting weer te maken en de bezoekers hielden de boel goed onder controle… Zij gaven de vier punten voorsprong in die tweede helft niet meer af en in de slotminuut dikte Matthieu Verhulst met een 6de rugworpdoelpunt die voorsprong nog aan tot een 21 – 27 eindstand.

Voor Beveren speelden Peter Vandermeulen (16), Rafaël Rodriguez (5), Emry Truyman en Peter Oosterlinck.

Voor Male speelden Jonas Compernolle (3), Thomas Clevers (11), Diederik Huys en Matthieu Verhulst (13).

De reserven van Beveren speelden eindelijk nog eens een wedstrijd na enkele voorafgaande forfaits… Maar tegen een uitgekookt en met rugworp spelende tegenstander had Beveren geen plezierige tijd tussen de krachtballijnen. De ruststand van 4 – 17 was al veelzeggend, maar ook na de rust liep het van geen meter voor de Beverse reserven. Met uiteindelijk zware 8 – 30 cijfers werden Dirk Bosman, Michel Goijens, Wim Nys (2) en Peter Oosterlinck (6) van het veld gestuurd door Male.
verslag: Dirk Bosman