1NA : Sporting Brugge-Male 21-17

SPORTING BRUGGE :
Kristof Vande Maele (laatste man)
Stefaan De Vos (rechtervleugel)
David Cools (barrage)
Bart Jaxsens(linkervleugel)

MALE :
Blomme Kris (rechtervleugel)
Compernolle Timothy (laatste man)
Compernolle Eric (barrage)
Comeyne Christiaan (linkervleugel)

De thuisploeg kon geen beroep doen op Tom Verbouw en Paul Vanheerentals, terwijl bij de bezoekers Joos Anseeuw , Pieter Goeminne en Hein Comeyne ontbraken.

Male begon aan de wedstrijd zoals vorige week : desastreus ! Bij de thuisploeg onderschepte een vinnige barrage de eerste worp van de wedstrijd en aarzelde niet (2-0 na 8 seconden). Male was aangeslagen en na een mum van tijd stond dezelfde tussenstand als tegen Temse op het bord (5-0). De bezoekers kwamen terug tot 5-2 maar toen was Kristof Vande Maele het snelst op een eerste worp door het midden : een verre rugworp vanop de middellijn en 7-2. Male herstelde het evenwicht in de partij maar kon de kloof niet dichten. 1 e helft 12-6.

Sporting kwam terug het best uit de startblokken en diepte de voorsprong nog meer uit. De thuisploeg bleef echter op zijn hoede voor een mogelijke terugkeer van Male. Coach Wim Polletier hield zijn manschappen scherp maar het was Male die puntje per puntje dichterbij sloop. Wanneer Eric Compernolle na een snelle aanval een mooie tweepunter liet optekenen stond de thuisploeg maar 3 puntjes voor en alles leek nog mogelijk. Sporting reageerde echter onmiddellijk en Kristof kon zijn tweede rugworp van de ochtend scoren. Daarmee was de spanning uit de wedstrijd volledig weggevallen en de thuisploeg kon de resterende minuten rustig uitspelen.