Wedstrijdverslagen van 12-13 oktober 2013

Dit weekend kwamen alle seniorenploegen van Male in actie. Met 8 overwinningen van de 9 wedstrijden kunnen we van een geslaagd weekend spreken. Hieronder enkele korte verslagen van Matthieu. Hein nam dit weekend ook wat foto's, bekijk ze via https://picasaweb.google.com/106605605007892813195/Seizoen2013201402#.

3 Nationale heren: DERBY Male – Moerdamme
3NHR
Male had vandaag een ploeg met heel wat ervaring. Voor het eerst dit seizoen stond ook Niels op het terrein.
De Maalse heren gingen goed van start en konden onmiddellijk goed afwerken. De ervaren verdediging bewees ook vandaag terug haar diensten waardoor aan de rust al een ruime kloof op het bord stond.
In de tweede helft mocht Niels even pauzeren waardoor met Hein, Gino, Yves en Christiaan welgeteld 200 jaar levenservaring op het veld stond.
De eindstand werd uiteindelijk 26 – 6

3NHA
Male kon vandaag niet reken op Diederik waardoor Brecht voor het eerst een basisplaats had dit seizoen.
De wedstrijd begon uitstekend want na 20 seconden stond er al 2-0 op het bord. De eerste worp werd onmiddellijk onderschept en met een rugworp van Matthieu afgestraft. Male kon echter niet doorduwen en na een tiental minuten stond het 5-5. Naar het einde kon Male nog even doorduwen met mooie worpen van Thomas en Jonas en zo met een 4 punten kloof de rust ingaan.
De tweede helft liet Male de bezoekers wat terug in de match komen waardoor het toch nog spannend werd. Na enkele minuten zonder doelpunt nam Brecht enkele worpen voor zijn rekening waardoor er terug wat vuur in de aanval zat.
De eindstand werd uiteindelijk 19 – 16

1NHA: Jabbeke – Male
Zondagmiddag zakten talloze krachtballiefhebbers af naar Jabbeke voor één van de toppers van het seizoen. De wedstrijd werd in de namiddag gespeeld aangezien Vincent Mahieu (Jabbeke) de dag voordien in het huwelijksbootje gestapt was.
Bij Jabbeke stonden met Vincent en Tim zowel de speler van het jaar als de beloftevolle jongere op het veld. Male startte met Joos aan de opzet die onmiddellijk enkele mooie verre worpen kon plaatsen waardoor Louis op tweede worp kon scoren. De wedstrijd ging de hele eerste helft gelijk op. Het was voor Male zeer moeilijk om het aanvalsduo Tim-Vincent te kunnen bedreigen.
Naarmate de eerste helft vorderde kon Timothy enkele knappen laatste worpen van ver afwerken, waardoor een achterstand van 2 punten goedgemaakt werd aan de rust.
De tweede helft werd gestart met Joos op 1 en 3. Beide ploegen speelden een aanvallende sterke wedstrijd waardoor de kloof nooit meer dan 2 punten bedroeg. Koen bleef op de achterpositie vechten voor de ballen en kon op belangrijke momenten zorgen dat er niet gescoord werd. In de zeer spannende slotfase werd er niets overhaast waardoor Male hier uiteindelijk ging winnen met het kleinste verschil na een prachtige topwedstrijd.
De eindstand werd uiteindelijk 22-23

De competitie is reeds 4 speeldagen ver en er zijn nog 6 Maalse ploegen ongeslagen. Proficiat!

• EERSTE NAT. HEREN A
  • TWEEDE NAT. DAMES