1NA play-offs Male-Loppem 19-14

Kristof Calleeuw
Sammy Gellinck
Bart Garré

Na een lang en slopend seizoen (Male stond van het begin tot op het eind aan kop van de rangschikking) moesten de spelers van Male en Loppem in 1 enkele wedstrijd uitmaken wie nog kans maakte om kampioen te worden. De inzet was dus torenhoog in een wedstrijd waarin de vorm van de dag en een dosis geluk bepalend konden zijn, zeker als je wist dat de vorige confrontatie in februari eindigde op een 19-19 gelijkstand.

Male was voltallig en Loppem kon geen beroep doen op de gekwetste De Brabander die op de linkervleugel voortreffelijk vervangen werd door Kurt De Zutter.

De sfeer zat vanaf het begin van de wedstrijd meteen goed. Langs beide zijden werd er om beurt gescoord door Compernolle en Calleeuw. Zowel aanvallend als verdedigend werden er weinig risico’s genomen (geen enkele rugworppoging tijdens de ganse wedstrijd). Male rekende met de eerste en tweede worp op Blomme en Anseeuw om Compernolle in een gunstige scoringspositie te brengen. Loppem had hetzelfde plannetje met Gellinck en Garré op eerste en tweede worp zodat Calleeuw voor de doelpunten mocht zorgen. Halfweg de eerste helft stond een logische 6-5 op het bord. De wedstrijd bleef goed op en neer gaan en er werd gestreden om iedere meter. Male kon dankzij hun sterkere verdediging nog een puntje uitlopen en zo werd er gerust met een 12-10 op het scorebord.

In het begin van de tweede helft kende Loppem hun sterkste periode waarin ze zich  verdedigend maar 1 keer lieten verschalken. Maar ook de thuisploeg speelde verdedigend op kampioenenniveau. Minutenlang stond er een 13-12 stand op het scorebord. Halfweg de tweede helft  brak Blomme dan toch de ban en met een 14-12 stand moesten de bezoekers wat meer aanvallende risico’s nemen. Male toonde zich in de slotfase de meest mature ploeg en won verdiend met 19-14.

De prijzen in de krachtbalsport worden echter pas uitgedeeld op het eind van het seizoen : zaterdag 6 mei staat er alweer een zeer belangrijke wedstrijd (halve finale Beker van Vlaanderen : Male-Loppem  in Moerdamme om 11.30 uur) op het programma. Op zaterdag 13 mei weten we wie er kampioen is in 1NA, dan spelen Male en Sint-Michiels de cruciaalste wedstrijd van het seizoen (om 16:30 op de terreinen van de Gulden Kamer te Sint-Kruis). Tenslotte eindigt het krachtbalseizoen op zondag 21 mei in Beitem, daar worden dan de finales gespeeld van de Beker van Vlaanderen.

Enkele foto's zijn afkomstig van http://users.pandora.be/krachtbalworld/ waar je nog meer foto's van Aäron Maes en een verslag kan vinden. Zeker een bezoekje waard !