3NH Z.A.K. Beveren – KBC Male: 20 – 22

Male komt nipt winnen in Beveren op paaszaterdag

De krachtbalcompetitie is grondig verstoord door de winterse weersomstandigheden die maar blijven aanhouden en zo moest Beveren op paaszaterdag de thuiswedstrijden tegen KBC Male afwerken opdat deze competitie toch nog voor juli zou kunnen eindigen…

Het Beverse krachtbalterrein, bij de best bespeelbare krachtbalvelden ter wereld, lag er prima bij en zeker na de reservenwedstrijd konden de eerste viertallen van Beveren en Male zonder problemen over een prima krachtbalveld beschikken. Beveren moest achterman Emry Truyman missen, die in tijdproblemen zat en wel paraat kon zijn voor de vroege reservenwedstrijd. Vleugelspeler Rafaël Rodriguez verving hem achteraan en Pieter Van Landeghem en Peter Vandermeulen combineerden de jobs van aanvaller en vleugelspeler terwijl Peter Oosterlinck barrageman was, na de hele reservenwedstrijd gespeeld te hebben.

Beveren nam de beste start en stond 5 – 2 voor na 10 minuten. Maar een rugworpdoelpunt van Diederik Huys bracht Male terug EN over Beveren met een 5 – 7 tussenstand na een kwartier. Vanaf dan was Beveren op achtervolgen aangewezen. Male had telkens een krappe voorsprong maar Peter Vandermeulen liet niet begaan en bracht zijn ploeg telkens terug in het spoor van de bezoekers. Tegen de rust aan lukten beide ploegen nog een rugworp  en dit bracht de ruststand op 11 – 12 voor Male.

In de tweede helft leek het of de bezoekers snel een definitieve kloof konden slaan (12 – 15) maar weer gaf Beveren zich niet zo maar gewonnen. Goed verdedigend werk van gelegenheidsachterman Rodriguez en een aanvallend duo Van Landeghem – Vandermeulen die bleven proberen om te scoren bracht Beveren toch weer op één punt (17 – 18). Maar toch lukte het niet om echt langszij te komen in die tweede helft en Beveren begon in tijdnood te geraken. Uiteindelijk kreeg Male weer 2 punten voorsprong bij elkaar en konden zij het einde van de wedstrijd rustig uitspelen zonder hun voorsprong nog prijs te geven. Een leuke, sportieve en spannende krachtbalpot werd zo door de bezoekers gewonnen met 20 – 22.

Voor Beveren speelden Pieter Van Landeghem (6), Peter Vandermeulen (14), Rafaël Rodriguez en Peter Oosterlinck.
Voor Male speelden Jonas Compernolle (5), Diederik Huys (2), Thomas Clevers (6) en Mathieu Verhulst (9).

De Beverse reserven kregen op de valreep toch nog een viertal speelklaar en deden het meer dan behoorlijk in de eerste helft. Dank zij verdedigend knap werk van Emry Truyman bereikte de thuisploeg de rust met 7 – 6 voorsprong. In de tweede helft verhoogde Male het tempo en kon snel een geruststellende voorsprong uitbouwen (9 – 15). Beveren drong niet meer aan en verloor uiteindelijk met een duidelijke 12 – 21  eindscore.
Voor Beveren speelden Peter Oosterlinck (10), Dirk Bosman, Wim Nys (2) en Emry Truyman.
Voor Male speelden: Brecht Anseeuw, Chris Comeyne, Niels Compernolle, Sybren Sevenhant

Verslag: Dirk Bosman