2ND: Baasrode A - Male 19-20

Beide ploegen hadden dit seizoen nog maar 3 maal verloren en de winnaar kwam op een virtuele tweede plaats na leider Opstal die 2 verliesmatchen had. De heenwedstrijd in Male eindigde op een 11-13 overwinning voor Baasrode zodat het terug een erg spannende wedstrijd zou worden tegen een van de sterkste verdedigingen in deze reeks, zeker omdat coach Christiaan geen beroep kon doen op de ervaren Liselot.

Male begon vol vertrouwen aan de wedstrijd en met Eva op 1, Sofie op 2 en Charlot op 3 leverde bijna elke aanval een doelpunt op. Ook onze verdediging stond op een hoog niveau te acteren zodat de aanvallers van Baasrode steeds ver van het Maalse doel werden gehouden. In de beginfase kon de thuisploeg slechts aanklampen door twee verre en listige rugworpen van Nina en Kathleen. Ruststand 10-12.

Omdat het verdedigende en aanvallend plaatje zo mooi klopte werd er in onderling overleg besloten om met een ongewijzigde opstelling aan de tweede helft te beginnen. Baasrode had de grootste moeite om te scoren tegen een uitstekende verdediging: Jessie op de barrage, youngsters Charlot en Sofie op de vleugel en Eva als laatste man. Male bouwde gestaag de voorsprong uit, bleef baas over Rode en een gemakkelijke zege leek in de maak. Maar plots schakelde de thuisploeg een versnelling hoger en hun verdedigers voerden de druk op. Male ging in de fout en plots kon Nele twee rugworpen scoren, een derde poging vloog net naast. De bezoekers bleven in de laatste minuut attent verdedigen en Baasrode moest de laatste worp van de wedstrijd van vier meter over de middellijn nemen. Na een tik van Jessie en Sofie kon Eva de bal vastklemmen en was een mooie en onverwachte 19-20 overwinning een feit.

Baasrode speelde met Kathleen Beympens (2), Nina Craket (2), Kris Huyck, Mieke Huyck (10) en Nele De Clerck (5)
Male speelde met Jessie Deforche, Charlot Van Bosstraeten (17), Sofie Comeyne (2) en Eva De Knock (1)
verslag: Christiaan