Male Two verslaat titelkandidaat Sporting Brugge na thriller

Na een grondige inspectie van het veld door scheidsrechter Eric Maenhout, werd besloten om de wedstrijd te laten doorgaan. In de heenronde werd Male overklast door een sterk Sporting Brugge en ook vandaag was de thuisploeg de underdog. Sporting begon het sterkst en liet mede dankzij een gelukte rugworp van Andy Luypaert al snel een 1 – 4 score op het wedstrijdblad noteren. Curt Bonne, de coach van thuisploeg Male, verloor geen tijd en switchte in de aanval. Zijn plannetje leek te werken en de motor van Male kwam op gang. Sporting leek echter nog wat te sterk en liep  mondjesmaat verder uit. Benedict Vandaele kon met een rugworp de schade voor Male beperken aan de rust waardoor een 9 – 13 op het scorebord stond.

In het begin van de tweede helft probeerde Male de achterstand tevergeefs op te halen en kreeg hierdoor het deksel op de neus… Sporting liep maar liefst 7 punten uit met nog een dik kwartier te spelen. Curt Bonne maande zijn ploeg tot de orde en dat leek te werken. Matijs Gheselle en Jonas Bonne plaatsten bal na bal mooi op de grond waardoor Benedict telkens secuur kon afwerken. Sporting begon het knap lastig te krijgen met de verdediging van Male en kwam nauwelijks meer tot scoren toe. Benedict lukte opnieuw een rugworp waardoor er nog maar een verschil van 4 punten op het scorebord stond. Kort daarna werd een gewaagde maar mooie plaatsbal van Jonas Bonne door Sander Gheselle met opnieuw een rugworp afgewerkt waardoor een stunt in de maak leek. Met nog een halve minuut op de klok stond er een 21 – 21 te lezen op het scorebord en was de thuisploeg in de aanval. Een laatste worp werd in eerste instantie nog net buiten geduwd door Sporting, maar dit was slechts uitstel van executie… Jonas scoorde de winning goal voor het jonge Male waardoor het eerst geplaatste Sporting Brugge dure punten verloor om de titelstrijd in 2e nationale. Eindstand 22 – 21.

Wist je dat …
*de gemiddelde leeftijd van deze ploeg 22 jaar is?
*Matijs het ouderdomsdeken is?
*Jonas bijna het pintje van een ploegmaat bezoedeld had in de douche?
*Benedict graag een dansje placeert op de parking van Tops Bowling?
*Sander het aantal worpen niet kan tellen?
*de kantine geen café is?
*deze ploeg de supporters zéér dankbaar is?
*dit verslag geschreven is door Sander?