Kadetten Male - Robland

De kadetten zijn kampioen!

Male: Benedict, Willem, Wouter, Pieter en reservespelers Niels & Tijs.
St-Michiels: Jonas, Denis, Eric, Janik & Hannes.

Zaterdagmorgen speelde Male zijn zoveelste match tegen St-Michiels.  Winst betekende zekerheid over de titel.  Louis ontbrak maar dat bleek psychologisch een goede zaak.  Robland dacht daardoor dat ze de match moésten winnen, Male was immers niet volledig.  Male daarentegen besefte dat ze hoog niveau zouden moeten halen om de Roblanders te verslaan.  De vele Robland supporters versterkten deze ‘state of mind’ nog.  Tenslotte deed de goede start van Male er nog een schepje bovenop.
Onder impuls van werpers Benedict en Wouter werd het 2 – 1 en nog beter!: 7 – 3.   De St-Michielsspelers kwamen onder zware druk en moesten Male een mooie 8 – 5 ruststand toestaan.
Robland startte sterk in de tweede helft en kwam terug tot 8 – 7, vooral omdat Male niet tot scoren kwam.  Maar dankzij sterk verdedigend werk van de ganse ploeg en met een klemvaste Willem als sluitstuk liep Male terug uit.  St-Michiels miste scherpte om de vierpuntenkloof te overbruggen.  Twee rugworp doelpogingen werden onschadelijk gemaakt.  Male speelde op een wolkje de match uit.  De ploeggeest was voortreffelijk, mede doordat de twee reservespelers Niels & Tijs, ondanks dat ze niet werden ingebracht, de meest enthousiaste Male-supporters bleken te zijn.
Eindstand: 17 – 10.
Proficiat aan álle kadetten en aan álle begeleiders!
(HC)